Oktober 2009: het najaar hakt er in voor PV

oktober-2009 opbrengst PVIk sluit oktober 2009 weer af, met een terugblik op de productie van mijn zonnepanelen. Deze maand is voor mij goed geweest voor 110,50 kWh aan elektriciteit (genormeerd: 64,62 kWh/kWp).

En nog prettiger vind ik dat dorpsgenoot Harm (hemelsbreed ca 700 meter verder op) een nagenoeg gelijke productie voor deze periode kan noteren (maar wel met meer westelijk opgestelde zonnepanelen).

 

0 thoughts on “Oktober 2009: het najaar hakt er in voor PV

 • @Marnix: tja ik kan er echt niets aan doen… mea culpa! šŸ˜‰
  Maar laten we het er op houden, dat met onze statistieken we die starre/stugge Hollanders eens hun visie gaan veranderen en gewoon een duurzame samenleving concreet en innovatief gaan vormgeven!!

 • Niels, weet jij of Marnix een Mastervolt omvormer heeft? Vreemd; Zeeland met minder opbrengst…
  Leuke website! Bij toeval aangetroffen.
  Mvg, Michiel Klees, Mastervolt BV

 • @Michiel: Marnix heeft een andere omvormer, kijk maar

  Mijn installatie is voorzien van 3 stuks Mastervolt Soladin, al overweeg ik wel om t.z.t. (als geld er is en zo….) er 1 string van te maken.

 • @michiel: Het is niet zo vreemd als het lijkt. Mijn installatie presteert wat minder in de wintermaanden en wat beter tijdens de zomermaanden. Ik heb mijn installatie vergeleken op Sonnenertag met Niels en Ton Peters. Ik heb de grafiek hier op de computer staan, weet niet of ik die kan uploaden.

  Groeten, Marnix

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.