Terugblik november 2009

Zojuist de meterstanden van de omvormers uitgelezen en verwerkt in Sonnenertrag. Wat ik al verwacht had: bijster lage opbrengsten voor de maand november 2009. Lees hier verder voor de details.

november2009Met een opbrengst van 35,66 kWh deze maand (of genormeerd: 20,85 kWh/kWp) een matig maandje qua zonuren. Wel is november weer erg mild (zo niet: warm) voor de tijd van het jaar, wat weer in het gasverbruik terug te zien is: er is circa 75 m³ aardgas verstookt voor verwarming, koken en warm tapwater. Zover ik nu kan zien duik ik onder de 800 m³ aardgas als december niet extreem gek gaat worden! Moet dan wel vermelden dat ik de leidingen van/naar de radiatoren extra geïsoleerd heb, evenals Tonzon radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst. En natuurlijk goed ventileren en verwarmen met verstand op een lage CV-temperatuurinstelling (hier staat het CV-circuit op circa 55 °C, ipv oorspronkelijke 90 °C).

2 thoughts on “Terugblik november 2009

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *