Terugblik november 2009

Zojuist de meterstanden van de omvormers uitgelezen en verwerkt in Sonnenertrag. Wat ik al verwacht had: bijster lage opbrengsten voor de maand november 2009. Lees hier verder voor de details.

november2009Met een opbrengst van 35,66 kWh deze maand (of genormeerd: 20,85 kWh/kWp) een matig maandje qua zonuren. Wel is november weer erg mild (zo niet: warm) voor de tijd van het jaar, wat weer in het gasverbruik terug te zien is: er is circa 75 m³ aardgas verstookt voor verwarming, koken en warm tapwater. Zover ik nu kan zien duik ik onder de 800 m³ aardgas als december niet extreem gek gaat worden! Moet dan wel vermelden dat ik de leidingen van/naar de radiatoren extra geïsoleerd heb, evenals Tonzon radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst. En natuurlijk goed ventileren en verwarmen met verstand op een lage CV-temperatuurinstelling (hier staat het CV-circuit op circa 55 °C, ipv oorspronkelijke 90 °C).

0 gedachten over “Terugblik november 2009

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.