Afspraak waterzijdig inregelen CV

gasDe update voor het waterzijdig inregelen van de centrale verwarming! Inmiddels eindelijk een datum geprikt, waarop de specialist de CV gaat inregelen. Ik heb via email reeds de foto’s van radiatoren, radiatorknoppen, CV en thermostaat aangereikt. Na kort overleg volgde al snel de datum: vrijdag 15 januari 2010 a.s. vanaf 9.00u gaat men in mijn woning aan de slag!

Ik ga uiteraard 2010 in de gaten houden wat voor invloed dit gaat hebben op het aardgasverbruik, met name de centrale verwarming (ca. 98% van mijn aardgas-aandeel)… Wordt vervolgd!!Translation in progress…

Join the Conversation

1 Comment

  1. Ik ben heel benieuwd naar de argumenten voor de verwachte besparing. Onderzoek in http://gasunie.eldoc.ub.rug.nl/FILES/root/2003/2893390/2893390.pdf is heel skeptisch hierover. Mijn nefit smartline xxx heeft bijvoorbeeld een modulerende brander én pomp, waardoor in combinatie met thermostatische radiatorknoppen in alle dagelijkse gebruikte secundaire ruimtes (waar de hoofdthermostaat niet zit) zowel de volume-toevoer per ruimte als voor het geheel dynamisch geregeld wordt.
    Ik ben benieuwd in welke installtie waterzijdig inregelen gaat worden toegepast. Als ik het verhaal (zie link) zo lees is het echt super-fine tuning, en dan nog is de besparing die men veel noemt die van de pomp, welke vaak te hard werkt. Een modulerende pomp lost dit al op, lijkt me.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.