Telefoongidsen stop zetten

gouden gidsIk ontvang jaarlijks de Gouden Gids en de Telefoongids (ongevraagd) in mijn brievenbus… Iets wat ik verre van noodzakelijk acht, aangezien ik via internet dezelfde informatie ook kan raadplegen. Daarom ben ik blij dat ik in elk geval de Telefoongids kan stopzetten via onderstaande hyperlink.

Voordelen voor mijzelf:

  1. Geen overbodige boekwerken die amper gebruikt worden;
  2. Geen prikkelingen (irritaties) van ongewenst drukwerk;

Voordelen voor de samenleving:

  1. Minder ongewenst misbruik van grondstoffen (papier, energie/transport);
  2. Minder CO2-uitstoot (je had het al verwacht he? 😉

Ongetwijfeld kun je nog meer bedenken, maar ik hoop dat het signaal gegeven is en daadwerkelijk opgepakt gaat worden. Voor het weren van ongewenst drukwerk/reclamemateriaal kun je uiteraard ook nog de Ja/Nee en Nee/Nee sticker op de brievenbus plaatsen. Deze is bij nagenoeg elke nederlandse gemeente op te halen, of te bestellen via Milieudefensie ((+31)20-62 62 620). Persoonlijk heb ik al een aanzienlijke tijd een Nee/Nee sticker op de bus, en het scheelt daadwerkelijk veel oudpapier op mijn deurmat!

http://www.stopdetelefoongids.nl/meedoen

Join the Conversation

2 Comments

  1. Geweldig initiatief!
    Bij mij gaan de telefoongids en gele gids al jaren linea recta zo naar de oud-papierbak

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.