Afspraak waterzijdig inregelen CV

gasDe update voor het waterzijdig inregelen van de centrale verwarming! Inmiddels eindelijk een datum geprikt, waarop de specialist de CV gaat inregelen. Ik heb via email reeds de foto’s van radiatoren, radiatorknoppen, CV en thermostaat aangereikt. Na kort overleg volgde al snel de datum: vrijdag 15 januari 2010 a.s. vanaf 9.00u gaat men in mijn woning aan de slag!

Ik ga uiteraard 2010 in de gaten houden wat voor invloed dit gaat hebben op het aardgasverbruik, met name de centrale verwarming (ca. 98% van mijn aardgas-aandeel)… Wordt vervolgd!!Translation in progress…

Eén gedachte over & ldquo; Afspraak waterzijdig inregelen CV & rdquo;

  • Ik ben heel benieuwd naar de argumenten voor de verwachte besparing. Onderzoek in http://gasunie.eldoc.ub.rug.nl/FILES/root/2003/2893390/2893390.pdf is heel skeptisch hierover. Mijn nefit smartline xxx heeft bijvoorbeeld een modulerende brander én pomp, waardoor in combinatie met thermostatische radiatorknoppen in alle dagelijkse gebruikte secundaire ruimtes (waar de hoofdthermostaat niet zit) zowel de volume-toevoer per ruimte als voor het geheel dynamisch geregeld wordt.
    Ik ben benieuwd in welke installtie waterzijdig inregelen gaat worden toegepast. Als ik het verhaal (zie link) zo lees is het echt super-fine tuning, en dan nog is de besparing die men veel noemt die van de pomp, welke vaak te hard werkt. Een modulerende pomp lost dit al op, lijkt me.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.