Greenchoice rekent af

<!--:nl-->greenchoice<!--:-->Zojuist viel een enveloppe van GreenChoice op de mat: de eindafrekening zat er netjes in (met een bekend radiator-ontluchtsleuteltje). Na zorgvuldig doorlezen, blijk ik wederom ruim 100 EUR terug te vangen van GreenChoice! Da’s ongeveer 8 EUR per maand teveel betaald dus 😉

voorschot overzicht tm 2009Zoals ik nu zie, is mijn netto maandlast voor de kostenpost energie zo’n 415 euro op jaarbasis (of: EUR 34,61 per maand).

Een heel groot verschil vergeleken met 2006, toen ik zowat een netto maandsalaris mocht afdragen aan (toen) Essent.

Per jaar scheelt dit dus t.o.v. 2006 zo’n EUR 1.500 aan lasten (EUR 1980 -/- EUR 415).

Voor de liefhebber 😉 is dit kort door de bocht gerekend een economische terugverdientijd van zonnepanelen in ca. 6 jaar (waarvan er nu 3 verstreken zijn, als ik me goed herinner).

Let wel: de zonnepanelen zijn een deel van deze besparingen (financieel en milieu-technisch oogpunt). Ik heb natuurlijk ook de nodige zaken (ventilatie, gasverbruik, stookgedrag, energiezuinige apparaten etc.) aangepakt om dit resultaat te krijgen 🙂

2 thoughts on “Greenchoice rekent af”

  1. Zojuist gezien dat de eindafrekening wederom overgemaakt is naar mijn adres 🙂
    Zoals het hoort: boter bij de vis! GreenChoice: SUPER!!

    Uiteraard is dat restantje weer duurzaam in mijn woning geinvesteerd (=afgelost).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *