Ligfiets update: NVHPV lid

Per januari 2010 ben ik dan officieel lid van de ligfiets-vereniging NVHPV. Mijn nieuwsgierigheid gaat vooral naar het opdoen van kennis van het onderhouden evenals mogelijke leuke (dag)tochten. Een mooi goed gevuld clubblad is mij reeds toegezonden door het secretariaat, en dat ligt gereed om vanavond met een kop koffie door te nemen.

Daarnaast heb ik zojuist nog een nieuwe voorraad smeermiddel gehaald om de ketting te onderhouden. De eerder gebruikte Scottoiler van mijn sportmotor werkt ook, doch houdt het vuil ook zeer snel vast. Met direct gevolg dat je benen onder het smeer zitten.

Update vanaf oktober 2009

Inmiddels vanaf oktober geregeld een tochtje gereden (ongeveer 50-60km per rit), en met dit bewegen (gecombineerdmetbewuster eten) ben ik reeds een kilo of 7-10 kwijt geraakt, voel me fitter, en…. mijn bloeddruk is zowat 15% lager geworden (wat alleen maar gunstig is 🙂 ). En dat met zo’n 350 km getrapt te hebben vanaf de aanschaf!
Heerlijk om zo het nieuwe jaar in te fietsen, en deze positieve ontwikkeling door te zetten op mijn ligfiets 😀 (zeker in combinatie met elke werkdag s’avonds 1-1,5 uur stevige wandelpas door de omgeving te make). Sterker nog, vandaag (29 december) is in omgeving Utrecht een grootse fietstocht geweest voor de velomobiel bezitters: de Oliebollentocht! De tegenhanger voor de open ligfietser, heet de Appelflappentocht en is op 23 december j.l. verreden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.