NOOR bericht over teerzanden in Canada

In vergelijking met olie die uit de grond geboord wordt, is oliewinning uit zand een intensief proces, waarbij veel water nodig is om de ruwe olie van zand en klei te ontdoen. Canada is goed voor de grootste voorraad ‘oliezand’ ter wereld.

Compared to oil being emerged by drilling, the harvest of oil from sand is a very intesive en devastating process which consumes lots of water (e.g. steam) to extract the crude oil from the sand and clay. Canada has the largest amount of sandoil in the world.

Nog 170.4 miljard vaten ruwe olie zijn er uit de grond te halen. De oliewinning vindt momenteel plaats op een gebied van 140.200 vierkante kilometer, bijna drie en een half keer de oppervlakte van heel Nederland. Het landschap wordt verwoest, het water vervuild en de industrie is verantwoordelijk voor 5 procent van de totale uitstoot van broeikasgassen in Canada.

Laat bijgaande film van fotoagentschap NOOR eens op je inwerken, ongeacht of je duurzaam bezig bent of niet… Vraag je vooral af of we als mensheid nog wel verstandig omgaan met onze leefomgeving, op moment dat zulke drastische technieken toegepast moeten worden om fossiele brandstoffen te winnen, terwijl alternatieven in de vorm van duurzame varianten (zonnepanelen, concentrated solar power, windmolens etcetera) ruimschoots voorhanden zijn.

Approximately 170.4 billion barrels of crude oil can be extracted from these grounds, which extend upto an area of 140.200 square kilometers (approximately 3,5 times the size of The Netherlands). Results are a devestated landscape, polluted water and a CO2-emission caused by this industry of 5% of canadian total emission!

Please see enclosed movie made by photography agency NOOR, whether you’re already are improving your footstep and incorporating durable/renewable energy.

Question yourself and evaluate if we as mankind are still taking our responsibility by destroying the environment in such way, EVEN when sustainable and renewable energy-techniques are already available to incorporate in our/your society….

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.