Telefoongids stop zetten (vervolg)

Enige tijd terug heb ik een artikel gepubliceerd voor een petitie om de telefoongids & gouden gids te doen beeindigen. Let op, met wat verder speurwerk heb ik een printbaar PDF-bestand gevonden, waar je de leverancier zelf kan informeren over het afzeggen van de Gouden Gids (lang leve het internet!).

Alternatieven voor deze dienst

Andere mogelijkheden om een telefoonnummer te achterhalen zijn ruimschoots voor handen:

Via internet kun je op websites als www.detelefoongids.nl etcetera de (recente) informatie vinden, danwel kun je met zoekmachines vrij snel dezelfde resultaten achterhalen (vele leveranciers hebben zowiezo al een website 🙂 )

Mocht je echt iets zoeken dan kun je nog altijd zoeken met nummerinformatie (zoals o.a. 1888).

In elk geval: de noodzaak om een papieren versie landelijk te laten produceren, transporteren en distribueren is met de ruime beschikbaarheid van internet in het nederlandse huishouden volkomen verdwenen naar mijn mening.

Ik zou zeggen: downloaden, printen en invullen, en opsturen die verzoeken!

3 thoughts on “Telefoongids stop zetten (vervolg)”

  • Niels, op zich een goed idee, maar als je het niet erg vindt houdt ik toch mijn telefoongids. Heel makkelijk als ik eens een tel.nummer en /of Postcode op moet zoeken.Mijn laptop staat nooit continue aan i.v.m.stroomverbruik en ik ga dus niet mijn PC opstarten – duurt trouwens zo,n 4 minuten – om even een nummer op te zoeken.

  • @Jan-B: opstarten gaat hier met de Apple Macbook in ca. 30 seconden, afsluiten in circa 20 seconden… WIndows (en consorten: XP/Vista/7) zijn hier definitief uitgerangeerd en overtroeft door Apple’s OS/X 🙂
    Daarnaast kun je bij het informatienummer 1888 alsnog een ‘onbekend’ nummer opzoeken, dat draait NOG sneller (maar heeft evt. gesprekskosten tot gevolg). Als ik toch iets moet opzoeken pak ik gewoon de laptop/Macintosh en surf vlot door het internet 🙂
    Keuzes, keuzes, keuzes….

  • Ik ben het eens dat de papieren versie zijn langste tijd heeft gehad. Maar dat je alle informatie op internet terug kunt vinden is ook niet helemaal waar (of helemaal niet). Vele databases zijn afgeschermd van de Google-robot zodat deze informatie niet aan de hele wereld getoond kan worden. Tenzij je een abonnement hebt op één van die databases. Een goed alternatief om deze informatie wel op te vragen is het bellen van een informatiedienst. 1888 (van de KPN) is er bijvoorbeeld een maar ook http://bel1870.nl. Deze laatste zoekt ook de antwoorden op allerlei vragen erbij. Dus de dienst is niet alleen beperkt tot het leveren van telefoonnummers.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.