Hergebruik je mobiel: Zonzoo

Ik heb hier nog een mobiele telefoon liggen die ik zelf niet meer gebruik, maar die verder nog wel functioneerd (hetzij traag, maar da’s de keerzijde van de Nokia N96 die het betreft). Weggooien is zoooo ‘eighties’ 😉 en recycle is HET woord. Maar goed… chemobox danwel de gemeentewerken kun je ook verantwoord het elektronisch apparaat meegeven lijkt mij zo. Maar zo zag ik laatst op de televisie nog een commercial van Zonzoo, die gebruikte mobiele telefoontjes opkoopt, en zorgt voor verantwoord hergebruik (grondstoffen, of ‘derde wereld’).

Als eigenaar kun je je mobiel aanmelden via de website, waarna je na het invoeren van je merk en model een prijs te zien krijgt. Afhankelijk van hoe courant je toestel is, kan dat nog aardig oplopen! Zo biedt Zonzoo voor mijn Nokia N96 nog ruim 110 EUR. Daarbij stort Zonzoo 5% van het geboden bedrag naar een goed doel (zoals Artsen zonder Grenzen, Rode Kruis (of nu recent: Haïti).Voor verzenden heeft Zonzoo wel de mobiele telefoon en de accu nodig. Opladers en andere kabels zijn niet nodig mee te sturen. Voorwaarde aan het toestel: er mogen gebruikssporen zichtbaar zijn, display mag niet gebarsten zijn, en het toestel moet nog gewoon ingeschakeld kunnen worden.

Na het invoeren van gegevens (waaronder je bankrekening), krijg je per mail verdere instructies. Eenvoudigweg in een stevige (bubbeltjes)enveloppe verpakken, adres-etiket er op plakken, en op de post doen….

Mijn Nokia ligt nu dus gereed voor verzending…

0 gedachten over “Hergebruik je mobiel: Zonzoo

 • Zojuist het pakketje op de post gedaan…
  Als het geld is overgemaakt, ben ik tevreden, en worden jullie hier op de hoogte gebracht 🙂

 • Zojuist eens gekeken op mijn account bij Zonzoo.nl:
  de Nokia N96 is werkend ontvangen. Geboden prijs is EUR 119,70.
  Ik ga EUR 118,70 betaald krijgen. Maar wat die 1 EUR verschil is, daar heb ik nog geen flauw idee van.
  Even geduld hebben, en zien wanneer het op de rekening is bijgeschreven (tot nu toe geen enkele email mogen ontvangen bij ontvangst van het toestel, btw).

 • Vandaag bericht dat Zonzoo de betaling van EUR 119,70 gaat uitvoeren…. nu even geduld om te zien wanneer e.e.a. is ontvangen 🙂

 • Vandaag is de status van uitbetalen gewijzigd, het zou binnen 14 dagen betaald moeten zijn…. Straks maar even de bankrekening controleren! 🙂

 • Ik heb ook een telefoon nr Zonzoo gestuurd, rond 28 dec al!
  14 jan kreeg ik bericht dat hij ontvangen was, nu zou t nog 2 weken duren voordat ik mn geld overgemaakt zou krijgen.
  Tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds geen geld!

  Afgelopen donderdag (4feb) heb ik een mail gestuurd dat ik mijn geld binnen 7 dagen wil hebben. Ik kreeg toen een mail terug dat ze het diezelfde dag of de volgende dag zouden overmaken.
  Vandaag (9feb) weer een mail gestuurd dat ik het geld direct wil ontvangen, omdat ik anders stappen zal ondernemen tegen Zonzoo. Kreeg een mailtje terug dat de betaling verkeerd was gegaan en dat ze het gisteren overgemaakt hebben. :S

  Geloof er niks van, wacht het nog 3 dagen af en anders schakel ik instanties in.

  Niels, heb jy ondertussen wel je geld ontvangen of komen deze mailtjes jou bekend voor?

 • Ik wacht nog gespannen af. Al hoop ik dat er snel wat duidelijkheid gaat komen. Mocht ik deze week geen betaling ontvangen hebben, dan maak ik dat ook verslag van (met aanvullende stappen naar rechtsbijstand en/of politie.

  update 15.30u:
  ik heb Zonzoo gesproken, en ze gaven aan dat 2 weken NA de ontvangstbevestiging (dus rond 15 februari voor mijn situatie) de betaling zal volgen.
  Wordt vervolgd!

 • Wonder boven wonder heb ik mijn geld vandaag (10-2) op mijn bankrekening ontvangen!
  Het lijkt wel wanneer je mailt dat je er werk van gaat maken het geld wel ineens overgemaakt kan worden! Volgende keer verkoop ik mijn telefoon niet meer aan Zonzoo.

  Hopelyk kryg jy je geld ook snel, anders moet je ook maar zo’n soortgelijk mailtje sturen, dan staat het geld er zo op haha.

 • Zojuist op mijn bankrekening gekeken via internetbankieren: Een bijschrijving van Zonzoo ontvangen twv EUR 119,70.
  Helaas is het Zonzoo niet gelukt om binnen 14 dagen na opsturen het geld over te maken (verzonden op 23 januari j.l.), en schort er in mijn ogen ook aan de communicatie naar de klant. Maar… ze hebben wel woord gehouden en het geboden bedrag uiteindelijk uitgekeerd! En dat vind ik dan toch wel erg belangrijk, daar kan ik weer wat duurzame dingen mee doen in en rond mijn huis 🙂

 • Ik wacht al meer dan 1 maand op mijn geld. Als je mailt krijg je een nietszeggend antwoord terug, zo hebben ze al 2x naar mijn IMEI gevraagd. Pure oplichterij dus!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.