Mijn eerste regenbui

Zo droog als ik bleef tijdens eerdere ligfiets-ritten, zo nat ben ik vandaag teruggekeerd. De gebruikelijke route (Gennep, Well, Wanssum, Geysteren, Maashees, Vierlingsbeek, Boxmeer, Gennep) ging pittig, veel tegenwind op het traject tot aan Well, en daarna lekker beschut weer terug gereden. Ondanks dat ik droog vertrokken was, begon de eerste regen rond Afferden te vallen. Tja, omkeren? Of hopen op een lokale bui? De buienradar op de Iphone liet zien dat het de hele rit niet veel beter zou worden. Dus toch besloten om door te fietsen.

Het eerste uur was gewoon pittig te noemen, ik moest mijn tempo weer zien te vinden, en nadat ik warm gedraaid was kon ik lekker het tempo volhouden. Wel ervaar ik de neerslag in het gezicht als hinderlijk, maar goed ik fiets dan nog zonder fietsbril of dergelijke accessoires. Bij thuiskomst de ligfiets snel geparkeerd in de schuur, zodat deze kan opdrogen. Vanavond krijgt ie weer zijn poetsbeurt en een lik smeerolie voor de ketting. Wel moet ik even kijken of de remblokken op zijn, aangezien ik niet onder de indruk ben van remkracht bij natte omstandigheden.

In elk geval: de kilometerstand staat weer rond de 570 km, en de douche na afloop van de 2 uur durende rit was zeker aangenaam te noemen šŸ™‚

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.