Peakoil: how will you ride the slide?

Officieel zijn we enige tijd al weer ‘uit’ de financiele crisis, en lijkt alles weer zijn normale gang van zaken te krijgen. Denkt men… Wat menigeen nog niet is opgevallen is dat de prijs van ruwe olie al reeds verdubbeld is in 1 jaar tijd. Ergo: vraag neemt toe, bij verminderd of gelijkblijvend aanbod… Raad eens wat dat met de prijs gaat doen: juist! Skyhigh, met gevolgen van dien.

Om een en ander over peakoil te visualiseren heb ik op internet onderstaand filmfragment gevonden. Deze geeft duidelijk de historie en toekomst weer van de fossiele brandstoffen, in dit geval ruwe olie. Maar ook grondstoffen/brandstoffen als gas, uranium, bruinkool/steenkool geldt hetzelfde verhaaltje voor. Reden des te meer om de maatschappij duurzaam te her-inrichten, en hernieuwbare energiebronnen (zon, wind, waterkracht) ruim baan te geven. Regeren is vooruitzien, maar helaas… is het regeren in Nederland nog kinderspel (terugkijkend op het gekibbel van de politieke partijen in Den Haag, die dan enkele dagen terug tot val is gekomen).

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.