YouW8 ondersteuning bij afvallen

Sinds mijn vakantie in Amerika voorbij is, ben ik rigoreus aan de slag gegaan om enig gewicht kwijt te raken. Je kent het vast wel: leuke vakantie, lekker eten, weinig bewegen… allemaal recepten om ‘wat’ meer gewicht vast te houden. En dat (om precies te zijn 98 kg, shame on me…) moet ook meegesleurd worden op de fiets, auto en je eigen benen. Nog even los van mogelijke gezondheidsrisico’s. In elk geval actief begonnen met elke werkdag s’avonds 1 uur stevig wandelen (6 km/u), weekenden veel fietsen (nu met de ligfiets vooral), en een aangepast eet-patroon (natrium-beperkt). Echter, mijn good-old weegschaal had weer werk te verrichten en al snel bleek dat er weinig van stabiele output terecht kwam: zo kon het dus zijn dat je de eerste keer 90 kg woog, en de 2e meting 98 kg…. Ook het vervangen van de 6 penlite-batterijen bood geen oplossing. Dus: op zoek naar een weegschaal…. ook om mijzelf gemotiveerd te houden, en de gezondheid op goed niveau te handhaven. Want ook dat is duurzaam !

Uiteindelijk ben ik op de weegschaal van YouW8 (vertaald: jouw gewicht). De leuke uitbreiding vind ik toch wel de registratie van je gewicht en visualisering op internet van de weegmomenten. De weegschaal zelf wordt gevoed door 2 AAA-cellen, en de koppeling naar internet geschiedt met een aparte zender/ontvanger. De zender/ontvanger wordt aangesloten op je breedband-verbinding middels bijgeleverde kabels, en gevoed door een kleine voeding (formaat Nokia lader zeg maar). Het energieverbruik van deze lader moet ik nog meten, doch zal minimaal zijn.

De levering

Na bestelling is de weegschaal keurig verpakt onbeschadigd afgeleverd. In het pakket zitten de volgende onderdelen: een meetlint (voor het opmeten van buikomtrekt ter hoogte van de navel), de weegschaal natuurlijk, 2 AAA-cellen voor in de weegschaal, een UTP-kabel van 0,6 meter lengte, een zender/ontvanger, een voeding voor de zender/ontvanger en de gebruikershandleiding zelf.

De installatie

Na het plaatsen van de 2 cellen in de weegschaal, kon ik de zender/ontvanger installeren. Simpelweg de UTP kabel op de router naar de zender/ontvanger van YouW8, en de voeding inpluggen en aansluiten op het lichtnet. Klaar! Het lichtje begon blauw te knipperen, en na een kleine minuut brandde deze continue. Op naar de registratie op de website. Dit is nodig om de persoon (of personen) te koppelen aan jouw YouW8 weegschaal. Je kan dus voor 1 persoon deze metingen registreren, maar ook voor je gehele gezin. Net waar je voorkeur naar toe gaat (en wat je doel is).

Registratie op de website is eenvoudig: enige informatie zoals naam/adres/woonplaats (deze wordt voor jou zichtbaar in een applicatie als google-maps, zodat je kan zien wie in jouw buurt ook een YouW8 weegschaal benut). Overigens, je kan zelf in het profiel aangeven of je wenst dat je zichtbaar bent (inclusief ‘nickname’ en gewicht), of alleen als indicatie (dus gewoon een speldeprik, zonder informatie). Kortom: ook je privacy is naar eigen inzicht in te regelen.Wat wel belangrijk is, is het registreren van het ‘serienummer’ van de zender/ontvanger: hiermee wordt aan jouw profiel een koppeling gelegd, en afhankelijk van inrichting (aantal personen etc) kan de weegschaal elke meting later koppelen aan de juiste persoon. In mijn huishouden heb ik dus het instapmodel gekozen, wat gewicht registreert en vetpercentage (plug-in die voor EUR 4,95 bij te kopen is). Wat wel belangrijk is, is dat je nauwkeurig je lengte, geslacht en buikomtrek (met bijgeleverd meetlint) vastlegt. Aan de hand hiervan worden de nodige adviezen afgestemd (o.a. BMI wordt automatisch grafisch op de website aan jou getoond).

De eerste weging

Na het registreren van de informatie, wordt gevraagd om een eerste weging. Hiermee zie je gelijk of de koppeling werkt. Normaal weeg ik mij elke maandagochtend op de nuchtere maag. Echter nu (vrijdag 19 februari) om een eerste meting te doen, moet ook lukken 🙂 Dus in adamskostuum gewogen, en ik zie dat de weegschaal vlot communiceert. Na het betreden van de weegschaal schakelt deze automatisch aan. Het wegen duurt ca. 5-8 seconden (ik droeg geen horloge…. alles voor een vedergewicht 😉 ), en daarna wordt het gewicht getoond op het LCD-display. Na een paar seconden knippert het LCD, en wordt het resultaat verzonden naar YouW8.

Snel aangekleed weer op mijn persoonlijk portaal gekeken, en ik zie direct het weegmoment: datum en gewicht! De communicatie werkt, dus ik kan aan de slag ! 🙂

Eén gedachte over & ldquo; YouW8 ondersteuning bij afvallen & rdquo;

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.