ZNOUT zoekmachine

Er zijn vele zoekmachines op internet die je dagelijks gebruikt. Bekenden zijn onder andere : Google, Yahoo, IxQuick en nu dan ook voor de duurzame varianten : ZNOUT

ZNOUT is een zoekmachine, en staat voor: Zero Negative Output. Ofwel: elke server die door ZNOUT gebruikt wordt, zal duurzaam gecompenseerd worden.

Zo wordt voor 1 enkele zoekopdracht via Google net zoveel energie verbruikt als een 11 Watt gloeilamp gedurende 1 uur (bron: Perpenduum.com). En dat heeft een enorme impact als Google per uur vele miljoenen queries (zoekopdrachten) verwerkt van ons, internetgebruikers. ZNOUT verplicht zichzelf om elke zoekopdracht groen/duurzaam te maken, middels de inkomsten uit reclame/commercials. De uitstoot van ZNOUT wordt door het bedrijf CO2stats bijgehouden. Niet alleen het energieverbruik van de ZNOUT servers worden daarbij gevolgd, maar ook de servers van derden. Maandelijks wordt dit gesommeerd tot een totaaloverzicht en wordt overgegaan tot aanschaf van duurzame energie certificaten.

In tegenstelling tot Google, heeft ZNOUT ook een standpunt met oogpunt op privacy (net als IxQuick), en worden geen IP-gegevens, gebruiksgegevens of queries opgeslagen.

Tip:

Rechtsboven in het scherm van ZNOUT kun je de (standaard) witte achtergrond omzetten naar een zwarte achtergrond. Idee hier achter is dat er dan minder energie nodig is voor het verlichten van je beeldscherm.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.