Eeuw van de gele stroom

Bron: GEZEN

Maandag 15 maart a.s. wordt in de ierse pub “Shamrock” in Nijmegen een lezing gehouden over duurzame energie, beleid en zonnecentrales. Met medewerking van GEZEN (Stichting ter bevordering van Grootschalige Exploitatie van Zonne-ENergie). Daarbij zal een breed scala van aspecten het licht zien, en bekeken naar hoe de huidige nederlandse overheid hier een visie op zou moeten vormen, iets wat hen totaal geheel ontbreekt in mijn ogen. Kijk alleen nog maar naar de verschrikkelijke loterij van SDE-subsidie verstrekking met belachelijke voorwaarden en beperkingen: totaal niet stimulerend en/of innoverend te noemen. Gele stroom is een benaming voor enorme energiecentrales, draaiend op zonlicht en warmte, die elektriciteit genereren en via een (hoogspannings)netwerk naar bijvoorbeeld Europa kunnen transporteren.

Toegang is gratis, en de lezing duurt van 20.00 tot ca. 22.00u. Bij interesse, kom ook naar Smetiusstraat 17 te Nijmegen! Ik heb het in elk geval in mijn agenda genoteerd!

Bron: Science Cafe Nijmegen

EĆ©n gedachte over & ldquo; Eeuw van de gele stroom & rdquo;

  • Ik ben zojuist pas thuisgekomen (lang leve het verkeer en detachering) en moet helaas deze lezing missen šŸ™

    Mocht iemand er zijn geweest, wees dan zo vrij een reactie achter te laten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.