Enymate ervaringen

Inmiddels draai ik al weer zo’n 3 maanden met de Enymate. Begonnen als een review voor Olino.org, en nu ook actief aan het terugkoppelen van bevindingen en ervaringen naar de leverancier.

Een aantal issues die ik reeds aangekaart heb zijn o.a.:

Het verzoek voor software voor Apple OS/X, zodat ik mijn Enymate vanaf de Apple kan uitlezen. Momenteel zijn ze druk bezig een en ander te ontwikkelen, en vermoedelijk vrij te geven zodra ook voor Windows-systemen de nieuwe release van voldoende kwaliteit is om uitgerold te worden.

Ik mis door een stroomstoring afgelopen weekend een paar dagen data. Navraag hierover bleek dat inderdaad de Enymate bewust niet is uitgerust met een accu, uit milieu-oogpunt. Heel verstandig. Al zou een condensator een tijdelijke stroomstoring van een paar minuten toch wel kunnen overbruggen. In elk geval helder beantwoord en tevreden met de keuze. Als workaround is dus gewoon frequenter de Enymate uit te lezen.

Daarnaast bemerkte ik een probleem in de grafieken: ondanks dat de Enymate geen verbruik tussen een bepaalde tijdspanne had geregistreerd, waren in de grafieken na import toch verbruikscijfers terug te vinden. Met goede samenwerking heb ik Enymate kunnen voorzien van gedetailleerde informatie, en na een analyse door de ontwikkelaars is dit aan de zijde van de website weer goed hersteld. Het probleem wat ik gevonden had is inmiddels succesvol verholpen.

0 gedachten over “Enymate ervaringen

 • Wat een zeldzaam slecht apparaat zeg.
  Er zit een sensor bij met een rode ‘glow’ en een met een blauwe ‘glow’.
  De ‘glow’ is verder nutteloos want de kleefblokjes blokkeren het licht zodat ze niet kunnen dienen om bv iets te verlichten.
  Later lijkt het erop alsof de rode sensor beter is voor de electriciteitspuls en de blauwe voor gas.
  Dit staat nergens in de ‘handleiding’

  Zon bluetooth verbinding is naturlijk al helmaal waardeloos, gehannis met com poorten onder de 8, was dat niet iets van de vorige eeuw?

  De sensors zijn vreselijk kieskeurig, de positionering van het sensorpuntje is milimeterwerk, met al die kleeftroep is her positionering vrijwel uitgesloten.

  Bespaar je de stres en wacht op een echte oplossing….

  Ik heb hem nu wat langer en ben er eigenlijk helemaal klaar mee.
  Na een stroom onderbreking ben je alles kwijt en een van mijn laatste imports heeft alle historische data op de site gewist… De enymate is echt een prototype product.

 • @Jurgen: tja jongen, je leven is zwaar zo te zien! 😉 Kun je vertellen of je uberhaupt wel de helpdesk van Enymate benaderd hebt? Zaken die besloten zijn in een ontwerp van een produkt kunnen t.z.t. altijd nog gewijzigd worden. Dat sensoren (en geen sensors) gevoelig zijn, is alleen maar een positief punt. Positioneren ervan gaat prima door eerst de kleefstrip te plaatsen en dan pas de sensor.
  Dat van de stroomonderbreking en gegevensverlies was al langer bekend, en is inderdaad een keuze vanaf de ontwerptafel. Je kan altijd nog naar Plugwise overstappen, mits je je privacy wilt opgeven (of je gaat gewoon updates mislopen).

  Bluetooth volstaat toch voor eenvoudige overdracht in mijn ogen. En com-poort instelling? oh ja da’s eigenschap van het besturingssysteem.
  De gloed van de sensoren geven gewoon aan dat ze voeding ontvangen om de meter te belichten. Je geeft aan “het lijkt er op dat…”. Dus je weet niet met proefondervindelijke onderbouwing dit te staven, maar gaat uit van een aanname?

  Momenteel heb ik geen Enymate in gebruik, aangezien in mijn situatie verder besparen niet 1-2-3 mogelijk is.

  Uit je klaagstroom op deze (en andere) website zou ik je vragen om je wat zakelijker op te stellen en je meldingen correct bij de leverancier aan te kaarten. Is wel zo netjes, toch?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.