Gasverbruik historie

Met wat opruimen trof ik nog oude nota’s aan van eerdere jaren. Tijdens het uitzoeken ontbrak alleen nog het jaar 2006, maar tot 2003 heb ik een en ander kunnen achterhalen en in een grafiek kunnen verwerken. Aangezien voor gasverbruik ik vanaf 2007 met graaddagen (locatie/regio Volkel) reken, heb ik ze gelijk naar een gecorrigeerd gasverbruik omgezet.

Bijzondere aandacht verdient wel het feit, dat ik in de periode 2003 t/m 2005 in een huurwoning (appartement) heb geleefd. Dit appartement, onderdeel van een ouder pand, met een slecht geisoleerd dak (riet met platdak/bitumen)  had grofweg een inhoud van 121 m³. Ten tijde van mijn verhuizing naar dit appartment is door de verhuurder de verwarmingsinstallatie vernieuwd naar een grote HR-ketel (merk/model weet ik niet meer). Later (ik herinner mij 2004-2005) zijn de kozijnen en ramen vervangen: van hout en enkel-glas, naar kunststof kozijnen met HR-glas (of het HR+ of HR++ is, zou ik niet weten). Ik verwacht eerder dat dit 2004 geweest zal zijn, kijkende naar de daling in het gasverbruik van 2003 naar 2004, zo’n 15%.

Momenteel heeft mijn huidige woning (volgens de WOZ taxatie) een inhoud van 410 m³. Kijkend naar het redelijk constante gasverbruik, blijkt al snel hoe goed mijn woning geïsoleerd is in vergelijking met het appartement anno ‘1900’: bij een 3x zo grote inhoud, is nagenoeg dezelfde hoeveelheid aardgas benut voor hoofdzakelijk de verwarming.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.