De groene transitie

VPRO’s Tegenlicht heeft een aantal zeer interessante en informatieve uitzendingen beschikbaar. Een ervan die ik jullie niet wil onthouden (mocht je de uitzending gemist hebben) is de aflevering van 22 maart 2010 j.l.: De Groene Transitie.

Ik kan hier lang bij stil staan, maar zou willen vragen om de uitzending eens rustig te bekijken en op je in te laten werken. Mocht je willen reageren, feel free!  Wat mij erg opvalt is de immense belangen die spelen, en helaas soms, ook in de (alledaagse) politiek meer en meer overhand krijgen in plaats van daadwerkelijk een duurzame koers te kiezen. Gaan we als Nederland nog langer door met klakkeloos verhandelen van aardgas, en hopen dat ‘we’ straks mogen bedelen bij Rusland als we nu al reeds weten hoe hard men (Rusland) de gaskraan dichtdraait (vraag Oekraine maar). Ondanks de meerwaarde van de gasopbrengsten voor onze overheid (die daar een zeer groot deel van de verzorgingsstaat ‘as we know it’ op gefinancierd heeft) zullen we dus in nabije toekomst deze al snel zien aftakelen… Gewoon, omdat het aardgas opraakt, en de overheid inkomsten gaat zien verdwijnen om deze verzorgingsstaat te kunnen ‘runnen’.

De uitzending van VPRO Tegenlicht is hier te bekijken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.