Hotfill installatie: de warmwaterleiding

Inmiddels is de installatie van de hotfill gestart: de voorbereiding voor het aanleggen van de tapwaterleiding is dit weekend voltooid. Met de hand een sleuf kappen (vuisthamer en beitel), en na het nodige bloed-zweet-en de rest (vooral blaren 😉 ) is het toch gelukt. Enige hinder had ik van de CV_leidingen, daar moest ik onderdoor, dus dieper bikken.

Zoals je hieronder ziet, is dit een deel van de ca. 3 meter sleuf die ik opgeleverd heb. Duidelijk is ook de aanvoer-en retourleiding van de CV. Komende week hoop ik middels hulp van pa, de tapwaterleiding aan te kunnen sluiten op de CV. Ondanks dat ik helaas nog geen zonneboiler heb, gebruik ik met hoog-rendement wat energie uit aardgas, en bespaar hiermee de aanzienlijke transportverliezen tussen elektriciteitscentrale-hoogspanningsnet-laagspanningsnet-wijkcentrale: elke conversie gaat immer helaas/noodzakelijkerwijs met verliezen (in warmte, geluid (zoemen van trafo’s), magneetveldverliezen etc.).

Zodra de zonneboiler een feit is/wordt, zal ook het aardgasdeel komen te vervallen, en ben je helemaal super-duurzaam bezig ! 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.