Website nieuws

Binnenkort gaat deze website verhuizen… van een subdomein naar een heus domein ondergebracht bij een serviceprovider die gebruik maakt van energiezuinige hardware en technieken, gebruikmakend van groene stroom.

Zodra de verhuizing en herinriching succesvol heeft plaatsgevonden zal dit sub-domein voorlopig middels een redirect omgeleid gaan worden. Pas wel even zelf eventueel uw favorieten aan in uw webbrowser.

Details:

Betrouwbaarheid

  • Greenhosts’ servers bevinden zich in evoswitch, het eerste en (voorlopig) enige klimaatneutrale datacenter in Nederland. Evoswitch is een modern hoogwaardig datacenter dat met meerdere glasvezelverbindingen verbonden is met het grootste internetknooppunt van Nederland in Amsterdam. De servers worden in een beveiligde serverruimte 24 uur per dag in de gaten gehouden.
  • Greenhost maakt gebruik van clusterhosting. Dit is een moderne techniek waarbij een website in feite op meerdere computers tegelijkertijd draait. Als een van deze computers in de problemen komt, blijft de website alsnog volledig bereikbaar, omdat de andere computers automatisch het verkeer overnemen . Dit zorgt voor een zeer grote betrouwbaarheid, dus optimale bereikbaarheid van uw website.

Bron: ministerie van Economische Zaken

Mijn huidige provider (MijnDomein.nl) gebruikt Proserve als computercentrum voor zijn websites te hosten. Bij Proserve kan ik totaal niets achterhalen hoe zij met energie omgaan, wat ze doen om efficient daar gebruik van te maken (verlichting, koeling, zuinige servers/virtualisatie-technieken). Noch kan ik iets vinden wat mijn gemoed tot rust kan brengen. Daarom, als klant, de markt op en de keuze maken. Immers, niets doen is beroerder dan bewust een verandering teweeg te brengen (in de goede richting).

Leuke bijkomstigheid,  Greenhost maakt ook dankbaar gebruik van mijn bank, Triodos!

Eén gedachte over & ldquo; Website nieuws & rdquo;

  • De verhuizing naar het nieuwe domein is op vrijdag 12 maart j.l. geslaagd. Nu alleen nog wat details die aangepast moeten worden en dan zit deze actie er ook op.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.