Biogids op de Iphone

Nu ik mijn voeding en kleding eens onder de loupe ga nemen, gaat er een geheel nieuwe wereld open. Op zoek naar een biologische groente/fruitwinkel, op zoek naar alternatieven, op zoek naar seizoensgebonden produkten…. Pfff… je moet je helemaal instellen hierop. Welnu, met de aplicatie op de Iphone gaat het goed: de Biogids applicatie kan feilloos op basis van GPS (en/of GSM-bronnen) je positie bepalen, en aan de hand van zoekfuncties krijg je de dichtsbijzijnde biologische resultaten getoond.

De eerste zoektocht…

Nu tijdens de wekelijkse boodschappen, was het fruit hier op. Dus een mooie kans om de Biogids te raadplegen en eens een aantal biologische produkten te gaan ‘scoren’.

Met als resultaat dat ik bij de lokale groente-en fruitwinkel Frans Elemans aan kwam. Daar een kilo Elstar appelen gehaald en even door de winkel gesnuffeld. Interessant om te zien dat sommige appels bijvoorbeeld regionaal geleverd worden (Frans wist te melden dat deze uit de buurt van Tiel kwamen). Andere appel-soorten waren landen als Frankrijk vermeld. Een aanzienlijke besparing op CO2 uitstoot: of de lading ca 200km aan transport achter de rug heeft (ruim genomen), of ruim 2.000 km over de weg is getransporteerd. De prijs viel mee, ik was ca. € 1,65 kwijt.

In gesprek met Frans heb ik nog een fruitkalender ontvangen met met name voedingstips (hoeveel vitamine/vezels etc. er per portie in zitten). Als de appels goed gesmaakt hebben zal ik zeker weer van hun kennis en assortiment gebruik gaan maken 🙂

De Biogids applicatie is gratis te downloaden en te installeren op je Iphone. Ook is een website aanwezig waar je met een internetconnectie ook op zoek kan gaan naar verantwoorde produkten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.