Eerste rit met Polar CS200

De eerste rit op de ligfiets is achter de rug, en de meetgegevens heb ik kunnen overdragen naar de website van Polar (dankzij een reserve Windows-laptop). Toch interessant wat zo aan het licht gekomen is: gemiddelde snelheid, maximum snelheid, gemiddelde kadans (trapritme) en maximale kadans, totale afstand, totale rijtijd… nou ja: genoeg bruikbare informatie!

Al met al een goed instrument om jezelf te kunnen trainen!

De resultaten

Bijgaand de 2 schermafdrukken genoemen van de website van Polar, na overdracht van de data.

Als maximale hartslag-frequentie heb ik de vuistregel ” 220 minus de leeftijd” gedaan. Dan kom ik daarbij uit op 185 bpm als maximum.

Om te trainen heb ik de handmatige instellingen ingevoerd op de fietscomputer, en ben gaan rijden. Daarbij heb ik getracht zo rond de 150 bpm te blijven, wat rond de 80% zone is. Die zone schijnt goed te zijn voor opbouwen van conditie, en iets daaronder is de zone waar men beweert meer vetten dan koolhydraten te verbranden. Dus mocht ik even uit de gewenste zone zakken, dan verbrand ik alsnog flink wat energie!

Ik kan wel merken dat ik door het registreren en weergeven van de kadans en de hartslag een gelijkmatigere rit kan rijden, en dat ook langer vol kan houden. Als ik neig tot verzuren dan zak ik even in een langzamer kadans, en trap  zo de verzuring rustig weg.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.