Gennep on Wheels 2010

Zondag 11 april a.s. wordt in mijn dorp de braderie “Gennep on Wheels” gehouden. Op deze dag staat veel in het teken van wielen, dus je zal er o.a. (of “vooral”) de lokale autodealers tegenkomen, alsmede de bekende eettentjes, braderie-kraampjes en activiteiten (zoals sloop een auto met een hamer, sjoelen etc.).

Ik heb die dag reeds een dagtocht van ca. 150 km op de agenda staan met de ligfiets en ontvlucht deze chaos, maar… wellicht als je toch niets te doen hebt en je gaat er op uit dan kun je hier wellicht een paar uurtjes slijten. Kom bij voorkeur met openbaar vervoer of (lig)fiets, aangezien het centrum gesloten is en er pendelbussen rijden.

Verwacht echter geen enorme presentatie van bijvoorbeeld ligfietsen, velomobiel en andere (bijzondere en efficiente) vormen van fietsen… maar wel van fossiele brandstof brakende voertuigen 😉 Ik ben zelfs benieuwd of de lokale tourclub “TC Gennep” acte de presence gaat geven namens de fietsers óók on wheels! 🙂

Meer informatie: www.genneponwheels.org

0 gedachten over “Gennep on Wheels 2010

 • Inmiddels de GoW-organisatie getipt/geinformeerd of men ook de lokale tourclub danwel ligfiets/velomobiel sectie benaderd heeft… OOK die hebben wielen, en zo’n braderie is mooi om mensen eens te laten proefzitten/rijden met een ligfiets/velomobiel.

 • Beste Niels
  In 2009 heb ik niet gereageerd op jouw uitlatingen over Gennep on Wheels, noem het tijdgebrek of iets.
  Nu probeer ik als organisator van Gennep on Wheels wel iets te laten horen.
  Allereerst ben in blij met alle uitingen die Gennep on Wheels aangaan.
  Wat mij echter iedere keer verbaast in jouw beschrijvingen is de redelijk negatieve benadering en dat stoort me toch best wel een beetje.
  Jammer dat je op deze manier je lezers op het verkeerde been wilt zetten.
  Dat je Gennep als dorp ziet is niet vreemd maar onze stad heeft wel degelijk stadsrechten, maar ala.
  Van de vele lokale autodealers is er slechts één die acte de precence gaf en dat deed op een zeer spectaculaite wijze. De andere dealers, het waren er deze keer drie, hadden zelfs speciale energiezuinige auto’s bij zich.Leuk om te zien.
  Ik verbaas me ook iedere keer over het feit dat je praat over fossiele brandstof brakende voertuigen.Het aantal fietsen tijdens Gennep on Wheels was aanzienlijk groot, misschien dat het aantal ligfietsen wat tegenviel, maar dat ligt niet aan de organisatie.
  We hadden zelf een team met rollenbanken waarbij het publiek zelf een wedstrijd mocht trappen voor het goede doel.
  Natuurlijk waren er onderdelen en voertuigen waarbij met vanwege de verbrandingsmotoren brandstof moet gebruiken, maar een maatschappij zonder fossiele brandstof is nog helaas niet denkbaar, ondanks alle goede pogingen in die richting.
  Zelfs voor de productie op grote schaal van leidingwater kan men niet zonder fossiele brandstoffen en zo zijn er veel meer voorbeelden te noemen, maar dat moet jij als motorrijder toch zeker weten.
  Ik vindt het jammer deze reactie op deze wijze te moeten geven en had liever gezien dat, en dat geldt voor iedereen, men de telefoon pakt of gewoon bij mij langs komt voor een zinnig gesprek.
  Wij zijn een kleine organisatie van slechts vier personen die het de mensen naar de zin wil maken en dat lukt ons redelijk. Daarom hoop ik dat je wat genuanceerder in je uitlatingen gaat worden of gewoon eens langs komt bij mij in de winkel aan de Spoorstraat 149a, ookwel bekend als Combi foto video Ben.
  Ik probeer naar iedereen te luisteren en daar ook lering uit te trekken, laat dus een wat van je horen, en dan niet via het internet maar gewoon in persoon.

  Groeten, Ben Stoutjesdijk
  organisator Gennep on Wheels

 • @Ben:
  Ik zet in elk geval niemand op verkeerde been, men is zelf vrij om te denken en te handelen nietwaar? Wel heb ik de laatste jaren een dalende trend gezien op dergelijke braderieen. En om dan te uiten dat op 1 zondag vele tien-duizenden bezoekers kwamen is in mijn ogen nogal een erg overdreven uiting. Mbt fossiel brakende voertuigen: vorig jaar liep men zowiezo maar nutteloos rondjes te rijden met formule 3000 auto’s op europaplein, beetje minibikes rondjes draaien op aldi-plein. Daarnaast zijn er meermalen mailtjes gestuurd naar de organisatie, o.a. over vragen van fotowedstrijden etc. maar daar is tot op heden nooit een reactie in welke vorm dan ook op teruggekoppeld. Echter, als ik zelf bij het schrijven van reviews over produkten tegen zaken aanloop krijgen de betreffende producenten/leveranciers ook gedetaileerde informatie om zaken te verbeteren of te verhelpen. Nadat er een ruime tijd van terugkoppeling verstreken is (lees 3 maand) en er is niets teruggekoppeld dan zal ik dat ook eerlijk vermelden op het review van het produkt, zodat men weet hoe/wat de status is.

  Mijn opmerking over ‘dorp’ Gennep is ook meer met een knipoog bedoelt. Als ik in de omgeving rond mij over stad Gennep spreek, uit men al snel dat er geen stad-sfeer hangt (hoe hard er ook geprobeerd wordt, dat terzijde).

  Het ligt er aan wat jij verstaat onder fossiele brandstoffen. Ik ben heilig van overtuigd dat alternatieve energievormen (zonnekracht, windkracht, waterkracht) ruimschoots kunnen volstaan in de energiebehoefte, mits beleid er op is geschreven en niet bij voorkeur “uit de markt” wordt gedrukt met alleen het ‘kostenplaatje’.
  Door deze technieken is het verkrijgen van schoon drinkwater al een onderdeel wat voor de toekomst belangrijk is. Hierdoor hoeft men voor produktie van leidingwater al niet meer naar fossiele brandstoffen te grijpen.
  Echter, zo ver is Nederland (in zijn geheel) helaas nog niet… Dat het wel loont om in duurzame energie te investeren laat Duitsland maar zeer goed zien. Zelfs windmolens op de binnenlanden zijn gewoon rendabel!
  M.b.t. motorrijden: de sportmotor staat al vele jaren stil en het motorpak hangt ‘aan de wilgen’. Ik kom zeker eens langs, alleen zal dat niet op korte termijn kunnen zijn. Als gedetacheerde zit je door het gehele land, en ben je overwegend laat thuis. En als je dacht dat ik maar klaag? Dacht het niet, ik ben nog een van de weinigen die ook actief lokaal betrokken is bij de politiek en daar mijn kennis/mening/visie aan de man/vrouw/partij breng.
  Maar goed, op naar 2011 On Wheels dan maar? Waar ik persoonlijk op hoop? Nou, dat ik t.z.t. de lease-bak (en daarmee 50.000km op jaarbasis) kan verruilen voor een regionale job. Daarmee is mijn huishouden voor een zeer groot gedeelte duurzaam.
  Tipje? eerstvolgende review gaat over kleding…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.