Biologisch eten: stroop

Met de zoektocht naar gezonder eten, dat verbouwd is op duurzame wijze, ben ik in de supermarkt tegen dit potje stroop aangelopen. De appelstroop is eveneens een product van het (huis)merk Biorganic bij de lokale buurtsuper. Tot op heden heb ik al de pakken vruchtensap ontdekt, die werkelijk super smaken!

Zo ook een paar boterhammen gesmeerd met deze stroop, en gegeten. Qua smaak proef ik wel iets verschil, maar ik ervaar deze stroop minder zoet als de oorspronkelijke appelstroop die ik voorheen wel eens kocht.

Valt me wel op dat deze biologische appelstroop beter gelijkmatig uitsmeert op het brood, iets wat ik bij de voorganger niet echt heb ervaren. Daar smeerde ik de boterham nagenoeg mee ‘stuk’, zodat het een smurrie werd.

0 gedachten over “Biologisch eten: stroop

  • Goed bezig Niels! Maar ik zou de stroopwafels van Biorganic laten liggen; die zijn z├│ zoet dat het glazuur spontaan van je tanden springt!

  • @Berend: hmm… staat er geen waarschuwing op de verpakking dan? ­čśë
    Ik heb die stroopwafels nog niet zien liggen, helaas liggen de vele produkten van dit merk verspreid door de hele winkel en moet je goed speuren!

  • Tja, nu wordt het lastig. Diezelfde appelstroop wordt in jouw regio geproduceerd en verpakt in keurige kartonnen bekers, b.v. van Zonnatura. Is dat dan niet veel beter dan een glazen pot? Wat is nu beter voor het milieu? Wat is beter voor jezelf?

  • @Eric: als dat zo is: keuzes, keuzes, keuzes….
    Ik denk dat met het kopen van eko-keurmerk er ook nadrukkeljker een vraag naar voren komt naar (h)eerlijke produkten. Karton is natuurlijk makkelijker te fabriceren, daar heb je gelijk in. Zoals je ziet….het is soms erg lastig om eerlijk te eten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.