De 2.000km gepasseerd!

Vandaag een persoonlijke record gezet: een rit van 91km verreden (45,8 km heen, 45,5 km terug) tussen Gennep en Venlo. ’t Begon beetje frisjes, maar al snel braken perioden met zon aan en steeg de temperatuur. Nadat we in Venlo-centrum aankwamen, hebben we een terrasje opgezocht, en daar een cola gedronken en een broodje genuttigd. En daarna even relaxen voor de weg terug.

Al snel reden we weer langs de N271 terug naar Gennep, en merkte ik dat ik het tempo moeilijker kon aanhouden. Zodra het maar beetje begon te klimmen, of ’t tempo lag te hoog, zakte ik al snel terug. Wellicht verschijnselen van te weinig drinken (dan wordt het bloed ‘dikker’ en kost het het hard nog meer moeite om de zuurstof via het bloed naar de spieren te pompen (althans dat denk ik)).

Of dat de ‘man met de hamer’ is geweest, dat weet ik niet, maar goed… toch maar met gepast tempo terug gereden en bij thuiskomst gelijk maar flink wat gedronken.

In totaal zo’n 3,5 uur op pad geweest over de 91 km, ca. 2.500 kcal verbrand (aldus de Polar fietscomputer), 118 minuten in mijn hartslag-zone gereden (ingesteld op 137 – 149 hartslagen per minuut)).

En bij thuiskomst… na het uitlezen van de fietscomputer, ongemerkt weer een mijlpaal bereikt: weer 1.000km erbij voor de boeken! Op de ligfiets dus reeds 2.000km ‘achter de rug’ 🙂

Nu zijn er ongetwijfeld nog vragen waarom ik op een site over duurzame energie ook dit topic ‘ligfiets’ heb opgenomen. Welnu, fietsen is erg gezond voor lijf als milieu, en een duurzaam vervoersmiddel om op de plaats van bestemming te geraken. Zelf merk ik dat mijn gezondheid enorme stappen voorwaarts maakt: in enkele maanden (mede met aangepast eten) van 98 kg naar 85 kg afgezakt (met bijverschijnselen als een gezondere bloeddruk, betere uithoudingsvermogen, betere verbranding).

Door geregeld te bewegen en mijn grenzen op te zoeken wil ik kijken wat een bereikbare afstand voor mij is. Wie weet kan ik ooit in de nabije toekomst de (lease)auto mooi laten staan en fietsend mijn dingen doen (woon-werkverkeer etcetera). Tot die tijd werk ik hard aan de weg aan een optimale conditie, en dat is zeker een duurzame investering die iedereen kan doen met een fiets in bezit! Door hierover te schrijven hoop ik de ligfiets betere bekendheid te kunnen geven, en meer mensen tot bewegen te krijgen (of: ‘uit de auto’ te krijgen).

En als anderen toch blijven rijden? nou ja, in elk geval is mijn algehele gezondheid enorm verbeterd en daar heb ik op lange termijn alleen maar meer profijt van! 🙂

0 gedachten over “De 2.000km gepasseerd!

 • I lafeber zegt:

  Niels,

  in het bericht van de 2000km wil je je grenzen gaan opzoeken,
  je kan altijd nog randonneur worden, ik heb zelf ook een stinger en rijd ook regelmatig naar het werk om te trainen 50km enkele reis, een randonneur is iemand die langere afstanden rijd gewoon omdat het kan :).
  de afstanden beginnen bij 200km in 13 uur te voldoen en eindigen zo ongeveer bij 1500km in ongeveer 120 te voldoen.
  misschien is het iets voor je.
  mocht je meer info willen http://www.lowlands1000.nl kan je meer lezen.

  groetjes ivo

 • @Ivo: wow…. dat is interessant! Al ben ik na 85-90km aardig tevreden hoor (ligt ook aan temperatuur, wind etc.). Ik ga zeker eens de genoemde website bekijken, dank daarvoor!!
  En kom je uit regio 024 dan is wellicht een tour nog ook te plannen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.