Klimaatstraatfeest in de gemeente

Vandaag een onverwacht bericht ontvangen van de gemeente Gennep: als waardering voor de deelname in deze landelijke actie ontvangen de deelnemende bewoners een energiebespaarbox ter waarde van €40 !

Altijd een leuke geste, nietwaar? Heel toevallig had ik gisterenavond een leuke kennismaking en gesprek met een duurzame mede-burger uit Ottersum. Zijn straat heeft in deze gemeente zelfs een klimaatstraatfeest gewonnen. Van harte gefeliciteerd bewoners van de Aaldonksestraat!! Keep up the good work!! 🙂

Ik ga zeker deze surprise ophalen en ben erg benieuwd wat ik nog meer kan gaan besparen! In elk geval eindigde mijn straat (met mijzelf als enige geregistreerde bewoner in de straat) op de 375e plaats.

0 gedachten over “Klimaatstraatfeest in de gemeente

 • Zojuist de energiebespaarbox opgehaald bij het (F-label) gemeentehuis!
  Een klein pakketje met toch wel leuke ideetjes er in! Wel zal de besparing in mijn toch al laag-verbruikend, 1-persoons huishouden minimaal zijn. Mogelijk ga ik kennissen blij maken met enkele verrassingen eruit.

  In de box trof ik aan:
  * een spaarlamp;
  * een PC-standby-killer (schakelt het hele systeem uit bij 15 minuten inactiviteit, inclusief printers);
  * een knijpkat LED-lamp sleutelhanger (even draaien voor 6 minuten licht);
  * een instelbare digitale douche-timer (met alarm); (hiervoor gebruik ikzelf reeds een zandloper van Greenchoice voor al kan ik die niet qua tijd instellen);
  * een charge-stop (schakelt je lader uit na een 8 uur laadruimte te hebben gegeven);

  allemaal verpakt in een kartonnen doos, gevuld met oplosbaar vulmateriaal.
  Een aantal van deze produkten heeft een kennis reeds op zijn website beschreven

 • TIP: de charge-stop (een stekker die tussen het lichtnet en je GSM-lader wordt geplaatst) kun je uiteraard OOK gebruiken voor het laadstation van je elektrische tandenborstel.
  Zodoende wordt een laad-sessie beperkt tot 8 uur, wat in elk geval ruim voldoende is om de volgende ochtend weer te kunnen werken. Je vergeet dan zeker niet om de stekker uit het stopcontact te halen.
  Dank je wel voor de tip/idee, Patrick H.!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.