Terugblik april 2010

Weer een maand om de zonne-boekhouding af te sluiten 😉 Zo te zien lengen de dagen, en gaat de lente goed zijn intrede doen: de heg schiet in het groen, en groeit als kool! Helaas wel last van enkele katten die loslopend (van derden) in mijn tuin schijten 🙁 maar qua zonnestroom-productie gaat het vele malen beter: deze maand heb ik 144,29 kWh/kWp geproduceerd (ofwel: zo’n 246 kWh uit 1.710 Wp geperst). Zover ik in mijn statistieken zie is dat een uiterst goede maand geweest! Sterker nog: de beste april-maand sinds 2006, sinds de eerste panelen geplaatst zijn!

Gelukkig is er vandaag op Koninginnedag al wat regen gevallen, maar qua droogte mag het nog wel even doorregenen: dan spoelen de zonnestroompanelen ook weer schoon van stof en vogelpoep (al heb ik deze maand wel 2-3 keer de panelen schoongepoetst… wat ook kan helpen op warme dagen (=afkoelen van de panelen bevordert de productie) om ook het stof er af te halen (heldere plaat = meer zonneinstraling op de gevoelige PV-cellen, dus ook meer opbrengsten).

0 gedachten over “Terugblik april 2010

  • je was ietsje te vroeg met het plaatje van sonnenertrag, nu zijn de meesten wel geupdate/aangevuld voor april.

  • @Eric: ik heb zojuist nogmaals het grafiekje gegenereerd en geupload. De grafiek die nu zichtbaar is bevat de data van enkele collega-PV-bezitters in den lande (t/m 1 mei, 12:45u).

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.