Terugblik mei 2010

6 panelen van Suntech, met een donkere coating t.o.v. de MSK panelen.

Mei 2010 gaat weer hier de boeken in. De maand dat de zonneboiler geplaatst is, en met vele zonnige en droge perioden, maar toch koel. Die koele temperaturen zorgt er wel voor dat we lekker kunnen produceren met de zonnepanelen.

Mijn installatie had het voor elkaar gekregen om totaal 202,29 kWh te produceren (genormeerd: 118,29 kWh/kWp).

Grafieken met een vergelijk van/met een aantal goede zonnevrienden volgen nog, zodra ik toegang heb gekregen tot europa’s grootste database met actuele zonnestroom-gegevens: sonnenertrag.eu

De opbrengsten van de zonneboiler kan ik nog niets over vertellen, aangezien deze nu nog maar 4 dagen in bedrijf is (geweest) 🙂 Ik kan wel zeggen dat de douche nu echt verrukkuluk is!

Mocht je zelf zonnestroompanelen hebben, maar nog niet aangemeld hebben op sonnenertrag, dan zou ik je willen vragen dat alsnog te doen. Zeker na de nieuwe upgrade en layout is het zeker de moeite waard!

Update 1 juni, 16:15u: het grafiekje is hier weergegeven. Helaas is het nog niet mogelijk om andere nederlandse systemen te combineren voor direct vergelijk.

0 gedachten over “Terugblik mei 2010

 • mrclfrtjs zegt:

  Hoi niels,

  Afgelopen maand was echt wel Mei hoor. Ook leek het weer op dat van een april maand. Behalve dan die van dit jaar want die was weer uitstekend voor ons PV bezitters 😉

  Groet Marcel

 • Sonnenertrag.eu heeft nog wat schoonheidsfoutjes, mbt berekeningen van grafieken en het selecteren van niet-duitse systemen (ik kan alleen kiezen uit duitse PV-systemen, geen nederlandse).

  Ik verwacht dat eea de komende periode (week? maand?) hersteld wordt.

  Daarnaast is de genormeerde waarde in de hierboven getoonde grafiek weggevallen bij de laatste maand (mei 2010). Wellicht een van de ‘minor issues’ na de hele make-over!

 • Niels,

  Artikel is duidelijk en zeker met die grafiek erbij. Ik ga het mijn dochter laten gebruiken voor haar spreekbeurt over zonneenergie.

 • @Karla: graag gedaan! Er is overigens genoeg te vinden over zonne-energie. En ik heb zelfs een leuk model van een molen, aangedreven door een klein zonnepaneel. Die mag ze wel lenen als ze uit de regio 0485 komt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.