Breda innoveert en investeert duurzaam

Het doet me deugd dat er enkele (jawel, in Nederland zijn er nog maar een paar) gemeenten daadwerkelijk grondig en meters-makend te werk gaan en ‘full-scale’ voor duurzame energie gaan kiezen. Zo ook de gemeente Breda: chapeau mannen en vrouwen!

Welnu, wat hebben ze in Breda dan zoal gedaan?

Er is genoeg opgepakt om energieverbruik terug te dringen en decentrale energie-opwekking te stimuleren: de Bredase overheidsgebouwen worden voorzien van Zonnepanelen en de sportverenigingen krijgen led-verlichting. Daarmee ging de gemeenteraad donderdag akkoord.

Zo kregen D’66 het voor elkaar dat de sportverenigingen straks voorzien zijn van LED- verlichting en dat op alle overheidsgebouwen zonnepanelen worden geplaatst.

Het derde aangenomen amendement, over de kwaliteitsverbetering van de bibliotheek, was niets nieuws onder de zon. Althans, volgens verantwoordelijk wethouder Wilbert Willems. “Dat staat al zo in het coalitieakkoord”, aldus de wethouder.

Het voorstel van D66 dat het niet haalde betrof het structureel maken van incidentele subsidies voor landelijke erkende culturele instellingen, zoals poppentheater Muzipo en dansgezelschap De Stilte.

Vanuit mijn duurzame vesting kan ik alleen maar neerbuigen, en zien hoe deze gemeente voortvarend aan de duurzame weg aan het timmeren is! Super!! Ga zo verder!

Bron: Breda kiest duurzaam (als PDF-document) & de gemeentelijke website

Eén gedachte over & ldquo; Breda innoveert en investeert duurzaam & rdquo;

  • Bij sportverenigingen is inderdaad veel winst te halen. Bij onze roeivereniging hebben we een wtw-systeem waarbij de warmte die in de douches ontstaat, gebruikt wordt voor verwarming van de rest van het gebouw.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.