Deurdranger bespaart gas

Iedereen weet het, maar niemand doet het vaak uit zichzelf…. de deur sluiten. Een simpele handeling die zorgt dat in de koude maanden de warmte in de kamer blijft, waar we lekker van kunnen genieten. Nu kwam ik op de website van eco-logisch.nl deze deurdranger tegen.

Lees rustig verder hoe de installatie is verlopen en het eind-oordeel luidt…

De deurdranger zorgt dat de deur na openen weer sluit en voorkomt daarmee het wegstromen van warme lucht. Dit kleine spiraalveertje zou volgens de site zo’n 15 m³ aardgas per jaar gaan besparen.

Montage

Ik had weer overhaast de opdek-deur uit de scharnieren getild, en mocht dus constateren dat je de deurdranger zonder demontage van de deur netjes kan monteren. Iets met handleiding en lezen enzo… 😉

De woonkamer en hal worden gescheiden door een opdekdeur met tochtstrip aan de onderzijde. Hierbij merkte ik al snel op dat 1 deurdranger op de scharnieren niet voldoende was om deze dicht te duwen. Een tweede deurdranger op het tweede scharnier voldeed, en gaf het gewenste resultaat natuurlijk: de deur draait op een rustige wijze weer toe.

Ik heb er tevens nog 1 op de badkamer geplaatst, dan blijft ook daar de warmte beter hangen in de koude perioden. En een laatste deurdranger heb ik voorlopig op de meterkast gemonteerd, die in de hal hangt en de doorloop kan hinderen.

Zoals je op de foto kan zien, is de deurdranger geplaatst OVER het scharnier heen. Wel moet je ca. 2 tot 2,5 cm aan de zijkant van de deur over houden, anders komt het voetje niet goed terecht. Heb je dus een deur met scharnierzijde in een hoek, dan is dat wel een aandachtspuntje. Anders past het gewoonweg niet.

En Garçon, wat kosten de prijzen?

De deurdranger voor de opdekdeur heb ik via de website van eco-logisch.nl besteld. Zondag betaald met iDeal, maandag (namiddag) een bericht dat het pakketje gereed voor verzending is, en dinsdagavond kwam de buurvrouw het pakketje overhandigen. Levertijd is dus snel, mits op voorraad.

Qua prijs is het betaalbaar: je bent per deurdranger (ze worden per stuk geleverd) €10,95 (incl. BTW, excl verzendkosten).

Of het bij mij nog, na installatie van de zonneboiler, nog meer gas gaat besparen: geen idee… Maar de deur blijft niet onnodig lang open staan!

update 19 juni 2010 14:50u: de Gamma heeft identiek lijkende deurdrangers voor een lagere prijs in het assortiment. Zie onderstaande reactie + foto.

0 gedachten over “Deurdranger bespaart gas

 • hmm, zoiets zoek ik al een tijdje
  Ik kom binnenkort wel eens kijken hoe groot ze zijn en of ze hier ook passen

 • Erg interessant, wij hebben ook volgens mij opdekdeuren, althans het lijkt behoorlijk op wat jij hebt. Ideaal ook voor bij ons. Wij laten per ongeluk de deur naar de gang nog wel eens open.

 • @Eric: thanks for the tip! 😉 helaas heb ik een luxe probleem: grote hoeveelheid warm water bij de vleet, maar er niet mee weten wat te doen….

  ik ben nog nooit zo schoon geweest of heb zo vaak de vloer gepoetst….
  LOL!

 • Een een update: de lokale bouwmarkt-keten Gamma heeft eenzelfde deurdranger in het assortiment, voor de prijs van EUR 5,49 per stuk.
  Je kan zelfs een versie kiezen die voor deuren die een hoek met de muur maken.

  Gamma deurdranger

 • Zelf heb ik deze deurdrangers al jaren in gebruik (al een jaar of 7) Ik haalde ze bij Karwei, maar onlangs is er 1 gebroken, en nu kom ik erachter dat ze bij Karwei uit het assortiment zijn gehaald… Gelukkig zie ik hier dat ze bij de Gamma nu ook zouden moeten zijn, dat is wel te hopen, want ruim 10 euro heb ik er nooit voor betaald (niet per stuk in ieder geval… )

 • Net na mijn post komt mijn man thuis, na een “strooptrocht” langs diverse Gamma/Karwei winkels…. Deze deurdrangers zijn om juridische redenen uit de schappen gehaald. Even googlen levert deze informatie op:

 • Jammer dat de Karwei of Gamma ze niet meer hebben.
  Weet iemand een winkel waar ze wel voor een redelijke prijs te koop zijn?

 • Hallo,

  Zijn ze er ook voor deuren en muren zonder hoek? Ik heb ze van de Karwei geprobeerd maar dat werkt niet.

  Alvast hartelijk dank voor het beantwoorden van mijn vraag.

  Silvia Swarts

 • Volgens mij heb ik het al gezien. Ik heb ouderwetse scharnieren. Misschien dat het daar aan ligt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.