Nietmachine zonder nietjes

Bij de meeting van afgelopen weekend een zeer leuk en inventief apparaatje gezien: een nietmachine. Nou, wauw…. de wereld gaat voor je open he Niels? Nou zekers, ik stond wel even met de mond vol tanden toen ik zag dat het apparaatje moeiteloos papier aan elkaar ‘niet’ zonder metalen nietjes.

Kijk, dan kun je als persoon (maar zeker als bedrijf) op eenvoudige wijze al wat structureels doen om afval te voorkomen. Denk alleen maar aan de besparing op grondstoffen die nodig zijn voor de nietjes zelf. Zeker op jaarbasis kan dat aanzienlijk oplopen.

Hoe werkt het precies?

Als je enkele pagina’s papier plaatst in deze eco-nietmachine (zo noem ik hem maar), dan is de bediening onveranderd: een druk boven op, en het papier is aan elkaar gehecht. Via een eenvoudig maar vernuftig systeem wordt met een snijdend deel door de papieren heen gestanst, en met een ander palletje vernuftig dit lipje omgevouwen en doorgehaald door een andere inkeping.

Je moet het gewoon zien in het echt om het te snappen, daarom heb ik van het eindresultaat een foto gemaakt:

Aanschaf

Dit apparaatje heb ik (net als de deurdrangers) mee laten komen bij de webshop van eco-logisch.nl. Voor de prijs van €3,99 (incl. BTW, excl. verzenden) is deze in huis te halen. Een scherpe prijs, waarbij je daarnaast dus geen nietjes meer hoeft aan te schaffen. Zeker met komend schooljaar is het wellicht een leuk geschenk voor uw studerende zoon/dochter. Maar… ook alle anderen kunnen deze nietmachine eens serieus overwegen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.