PV-newbee in Ottersum gespot

Ik had al enkele maanden eerder contact met Patrick, waar we onze visie over duurzaamheid konden uitwisselen. Laat Patrick nu helaas achter de SDE-loterij te hebben gevist, het heeft deze duurzame man niet weerhouden zijn huishouden te verduurzamen. En al snel was de bestelling zonnestroompanelen geplaatst, en is deze 17 juni vakkundig geplaatst op hun woning in Ottersum.

De installatie

De installatie is opgebouwd uit 1 enkele string panelen, met een totaal geinstalleerd STC-vermogen van 1.920 Wp gericht op het zuidelijk halfrond. Ik schat op een gemiddelde jaaropbrengst van ca. 1.600 kWh. Vanaf de foto is het oosten aan de rechterkant, het westen aan de linkerkant. Een klein momentje van schaduw is aanwezig in de vroege ochtend, maar verdwijnt na ca. 1 uur als sneeuw voor de zon. Als omvormer is een fikse jongen geplaatst van fabrikant Fronius, ik vermoed een Fronius IG 30. Patrick heeft dus nog wat ‘speelruimte’ om voor de toekomst mee vooruit te kunnen. En dat hij nog heel wat van plan is, dat kwam al vrij vlot naar boven in onze gesprekken. Hulde! Uiteraard is dit systeem al aangemeld bij het energiebedrijf GreenChoice zodat teruglevering ook daar bekend is. En… als klap op de vuurpijl: er hangt nog steeds een good old terugdraaiende ferraris-meter in de meterkast, wees er zuinig op šŸ˜‰

Familie Hoenselaar: van harte proficiat met deze installatie!

Uiteraard heb ik Patrick al getipt op de website van Sonnenertrag, zodat we weer een extra installatie aan deze megadatabase kunnen toevoegen. Nu er aardig wat installaties gespot zijn in mijn gemeente, heb ik maar gelijk een categorie “PV in de gemeente” aan gemaakt, zodat hopelijk meer inwoners van gemeente Gennep zich hierbij kunnen scharen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.