Transition Town Groningen bereikt mijlpaal

Ik las het op de nieuwspagina van RTL Z: Groningen gaat zijn eigen gulden invoeren, die te benutten is voor en door lokale bedrijven en consumenten. Alles in het kader om lokaal te produceren en consumeren (of, zo je wil: te consuminderen).

Een felicitatie waard met dit initiatief (ingezet door burgers van het Transition Town Groningen), wat wereldwijd in andere steden ook reeds eerder is bereikt.

Ikzelf ben geprikkeld door dit idee, en heb destijds het handboek van Transition Town al eerder besteld en gelezen. Daarin geeft Rob Hopkins zijn visie over de problematiek waar we vandaag de dag, en in de nabije toekomst, mee te maken krijgen: klimaat veranderingen, schaarste van grondstoffen zoals olie en metalen. Een inspirerende lezing heb ik van de website TED hierbij geplaatst om een en ander levendig te maken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.