Transition Town Groningen bereikt mijlpaal

Ik las het op de nieuwspagina van RTL Z: Groningen gaat zijn eigen gulden invoeren, die te benutten is voor en door lokale bedrijven en consumenten. Alles in het kader om lokaal te produceren en consumeren (of, zo je wil: te consuminderen).

Een felicitatie waard met dit initiatief (ingezet door burgers van het Transition Town Groningen), wat wereldwijd in andere steden ook reeds eerder is bereikt.

Ikzelf ben geprikkeld door dit idee, en heb destijds het handboek van Transition Town al eerder besteld en gelezen. Daarin geeft Rob Hopkins zijn visie over de problematiek waar we vandaag de dag, en in de nabije toekomst, mee te maken krijgen: klimaat veranderingen, schaarste van grondstoffen zoals olie en metalen. Een inspirerende lezing heb ik van de website TED hierbij geplaatst om een en ander levendig te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.