Oogbescherming: de fietsbril

Nu met de zomer fiets ik vaak rond met mijn normale zonnebril (een model van Rayban). Helaas merk ik dat de vliegjes en stof (leuk voor de hooikoorts) alsnog de ogen bereiken waardoor ik dus lekker geprikkeld word (not…). Dus tijd voor een fietsbril die strakker om de ogen aansluit. Enige eisen die ik vooraf aan een fietsbril gesteld had: schappelijke prijs, en nog belangrijker UV-bescherming (dankzij een vriend die bij Pearle werkt de nodige info ontvangen, thanks!). Dus tijdens mijn zaterdagse ritje eens koers gezet naar een grote fietswinkel en eens rond gekeken.

Uit een 2 a 3-tal merken heb ik uiteindelijk bij de Agu collectie deze bril gevonden: de Agu Toyaka. Het montuur is in een aantal kleuren te kiezen, waarbij mijn smaak viel op de blauwe uitvoering.

De Toyaka is voorzien van uitneembare kunststof glazen, en wordt standaard voorzien naast de donker-grijze glazen. Daarbij zitten tevens een set oranje en heldere glazen bijgesloten, inclusief een zacht stoffen opberg-etui. De glazen bieden tevens bescherming van de huid voor de UV-straling.

Op de terugweg (ook even rustig een oversteek met de pont gemaakt) al snel gemerkt dat de wind niet  achter de glazen slaat, en de donkere glazen een prettig contrasterend kijkveld geven.

De oranje en heldere glazen heb ik nog niet geprobeerd. Het wisselen van de glazen had ik vrij snel onder de knie: eerst bij het neus-stukje eruit klikken, waarna deze scharniert aan de buitenzijde van de bril. Misschien zijn er mensen die advies hebben over wanneer men welke glazen draagt. Wanneer zou je het beste de oranje glazen kunnen plaatsen? Maar zolang de zon schijnt: de mooie grijze lenzen er in!

Nu dus maar veel fietsen om te zien of de wind uit de ogen blijft, en ook het stof en de vliegjes veilig uit mijn ogen gehouden worden. En qua prijs was het ook een aangename verrassing: circa €30 voor dat alles! Laat ik eerlijk zijn: geen geld voor goede bescherming van jouw ogen!

0 gedachten over “Oogbescherming: de fietsbril

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.