De 3.000 km gepasseerd

Vandaag weer lekker 2 uurtjes op de ligfiets doorgebracht: 58 km afgelegd met een gemiddelde van 29,3 km/u. En bij thuiskomst weer de resultaten geupload in Polar Personaltrainer. Wat bleek: ongemerkt heb ik vandaag weer 1.000km afgelegd op de ligfiets!

Wat merk ik zoal nu ik enkele duizenden km’s op de ligfiets (stevig fietsend) heb afgelegd? Ehm… in elk geval uithoudingsvermogen is aanzienlijk verbeterd, en qua gewicht blijf ik de laatste weken hangen op/rond de 85kg. De benen zijn aanzienlijk gespierder en slanker geworden, dat merk ik wel.

Trainen met de hartslagmeter gaat ook verder goed af. Al blijkt dat mijn lichaam snel hersteld en zakt in hartslag-frequentie, waardoor het nu lastiger wordt om in de ingestelde zone te trainen. Maar plezier is er nog steeds, en dat is toch wel het belangrijkste!

Inmiddels zie ik dat de laatste 1.000km ca. 2 maanden terug is afgelegd. Totaal is er 3.000km gefietst. Leuke cijfers! Op naar de eerste 5.000km! Wel merk ik op dat de laatste weken er een ‘klad’ in is gekomen, veelal door het enorm warme weer. Maar goed… de dagen dat ik niet gefietst heb, merk ik wel een soort van herstel in de benen. Of dat ‘tussen de oren’ zit of werkelijk zo is weet ik niet, maar ik voel me fitter, beter, sterker. 🙂

En net nu ik dit intype barst hier een flinke regenbui los: dus mooi op tijd binnen! 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.