Test uw afhankelijkheid van olie

Stichting Peak Oil Nederland (SPON) heeft een online test beschikbaar gesteld om jouw afhankelijkheid van aardolie zichtbaar te maken. Een goed initiatief om het begrip ‘peak oil’ (maar ook het ‘pieken’ van andere grondstoffen zoals metalen) onder een breder publiek bekend te maken. Zeker met deze zomerse temperaturen zal bij een doorsnee gezin het energieverbruik navenant vaak stijgen: de airco moet harder werken (en wordt veel te koud ingesteld), de koelkast en vriezers werken eveneens  harder om hun warmte kwijt te raken etcetera. De effecten van peak oil zullen ingrijpend zijn, en ieders leven drastisch beinvloeden.

Lees daarom verder voor deze online olie-scan….

Met de scan krijgen de Nederlandse bedrijven een eerste indruk van het effect van afnemende beschikbaarheid van fossiele brandstof en fluctuaties in de olieprijs op hun bedrijf. Daarmee hoopt Stichting Peak Oil Nederland bedrijven te helpen zich beter voor te bereiden op een toekomst zonder olie.

De online olie scan voor MKB-ers geeft na het invullen van enkele bedrijfsgegevens een eerste inzicht in de risicofactor olie. Daarmee geeft de scan een eerste idee van de richting waarin de bedrijfsvoering aangepast moet worden om minder afhankelijk te worden van olie. De scan is ook bedoeld als aanvulling op de energiescan’s voor bedrijven die nu al aangeboden worden maar zich alleen richten op elektriciteit en gas, en daarmee de factor olie (30% van onze energiemix) overslaan.

Dus doe (zeker als je als ondernemer of binnen MKB een rol vervult) de online olie-scan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.