Duurzame buren: leg contact en deel kennis

Dankzij Twitter attendeerde Floris Mokveld (mede-duurzaam burger uit Roermond) op het landelijke initiatief genaamd “Duurzame buren”.

Een initiatief van de ODE (Organisatie voor Duurzame Energie) om de opgedane kennis en ervaring ‘next door’ met de buurt te delen. Doel: het delen van echte kennis en ervaring over duurzame zaken, en zo ook anderen inspireren en te ondersteunen om over te gaan naar een duurzamere wijze van wonen.

Ikzelf heb uiteraard mijn deel bereikt, ik zit gewoon op mijn ‘max’. Dus ik kan alleen maar ondersteunen en laten zien hoe enkele technieken werken. Daarbij maak ik gebruik van de jaarlijkse European Solardays, lokale politieke partijen, en ook sociale netwerken zoals Hyves/Twitter/Buurtlink.

Ben jezelf al duurzaam bezig (bijvoorbeeld tijdens verbouwing je richten op energiezuinig en milieuvriendelijk bouwen) of heb je zelfs ervaringen met zonnestroompanelen, zonneboilers of warmtepompen? Nou, deel je ervaring en meld je aan op www.duurzameburen.nl

Op dit moment zijn er (20.39u) reeds 17 buren in heel Nederland die zich aangemeld hebben. Laten we zorgen dat dit er snel meer worden, zodat de groene revolutie zich vanaf onderen gaat ontwikkelen. Want de landelijke politiek… daar hoeven we het voorlopig nog niet van te hebben šŸ˜‰

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.