Meer dan 40.000 handtekeningen verzameld

Op moment van schrijven zijn er reeds 41.765 handtekeningen verzameld op de site van “Nederland krijgt nieuwe energie”. Hiermee is het nu aan onze volksvertegenwoordiging een plicht geworden om dit plan in behandeling te nemen. Dit is nogmaals bevestigd in de door mij ontvangen email van vandaag…..

Beste steunbetuiger,
Wij hebben geweldig nieuws: we zijn voorbij de 40.000 steunbetuigingen! Ons burgerinitiatief is daarmee  geslaagd, want wij kunnen ons partijoverstijgende voorstel direct na het zomerreces gaan voorleggen aan de Tweede Kamer.
Hoewel de geluiden rondom de formatie van het beoogde gedoogkabinet niet bijzonder hoopgevend klinken voor de energietransitie, zijn wij toch hoopvol gestemd dat we – mede door ons burgerinitiatief – de discussie over de toekomst van onze energiehuishouding uit de politieke loopgraven kunnen halen. De opvattingen dat hernieuwbare energie een ‘linkse hobby’ is en dat nieuwe kerncentrales en kolencentrales ‘noodzakelijk’ zijn, worden namelijk steeds minder houdbaar door een toenemend aantal publicaties die juist de economische voordelen van een versnelde energietransitie ondersteunen:
Nogmaals enorm bedankt voor uw steun. Wij gaan nu uiteraard in de komende weken en maanden ons uiterste best doen om uw stem te verzilveren in een partijoverstijgend deltaplan Nieuwe Energie.

Met vriendelijke groet,
Namens het Duurzaamheid Overleg Politieke Partijen

Marco Witschge
Harmen Bos

Eén gedachte over & ldquo; Meer dan 40.000 handtekeningen verzameld & rdquo;

  • Inmiddels heb ik navraag gedaan over de status.
    De organisatie van deze aktie geeft aan dat men deze week de deelnemers van de petitie van informatie gaat voorzien.
    Planning is rond 7 december a.s. de het burgerinitiatief aan de Tweede Kamer aan te bieden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.