Bamboe sokken

Na de positieve eerste ervaringen heb ik wederom wat bamboe-kleding gekocht. Dit maal een uitbreiding van mijn assortiment sokken. De normale (katoen/badstof) sokken waren velen versleten, en mogen nu als poetsdoek even verder leven. In de tussentijd heb ik bij de webshop Vega-life de bestelling geplaatst….

De webshop van Vega-life

De webshop was na een korte registratie (voornamelijk NAW-gegevens) prettig in bediening. Ik kon vrij vlot de gewenste produkten selecteren, die ook nog op voorraad waren. Betalen was ook goed geregeld: met mijn Triodos-rekening heb ik via iDeal de betaling verricht.

Na de betaling volgde per email snel een bericht van betaling, en dezelfde week had ik per post de sokken in huis. Goed verpakt in een kartonnen enveloppe, die netjes door de postbode/pakketdienst afgeleverd is.

De bestelling omvatte witte en zwart/rode sokken, met hoofdbestanddeel bamboe.

Tijdens de eerste dagen heb ik zowel de zwart/rode sokken gedragen, alsmede de witte sokken. Bij de witte sokken trad een produktie-probleempje op, wat ik keurig gemeld had bij Vega-life. Al snel liet Vega-life weten dat dit inderdaad niet goed zou zijn, en een bekend probleem bij een serie optrad. Al direct bood men uit zichzelf aan om nieuwe witte sokken te sturen, ter vervanging van de eerste zending. Deze zending ontving ik al snel per post, keurig verpakt.

De sokken voelen dun aan, maar ikzelf (en dat is een persoonlijke ervaring) heb geen last van koude (of te warme) voeten: een mooi draagcomfort dus! En aangezien ik snel transpireer, kon ik de absorberende eigenschappen al snel ervaren: natte sokken & voeten uit de schoenen, en in mum van tijd droog door absorbtie en verdamping, zonder mens-onterende geuren.

Prijs

Prijsstelling van bamboe sokken is divers, afhankelijk van vorm, soort, samenstelling etcetera. Voor deze sokken heb ik € 4,95 per paar betaald.

Duur of niet, ik vind het persoonlijk betaalbaar. De eigenschappen van de bamboe sokken bevallen mij ook erg goed, en de zeer nette en vlotte after-sales van Vega-life waren ook onverwacht erg prettig! Al met al, goede indruk waarbij ik zeer zeker nog vaker kleding zal kopen van bamboe-materialen. Van diverse kanten vernam ik overigens dat de landelijke C&A en V&D  ook bamboe in hun assortiment voeren, doch dit kan ik nog niet bevestigen noch ontkennen. Maar het kan een idee zijn om tijdens een dagje winkelen ook daar eens de etiketten van kleding te bestuderen. Begin klein, ervaar het comfort, en overweeg of het je bevalt. Door de bamboe ontzie je de natuur van o.a. overdadig gebruik van pesticiden bij katoenteelt, naast de enorme hoeveelheden water die katoen nodig heeft.

En wederom een stapje om je voetafdruk in CO2-uitstoot te verkleinen:

“one small step for man, one giant leap for mankind”

0 gedachten over “Bamboe sokken

 • Ingrid Barink zegt:

  Ik heb laatst ook bamboe sokken uitgeprobeerd.
  Ik had ze bij http://www.het-groene-loo.nl besteld. Daar zat een heel hoog percentage bamboe in (85%). De sokken voelen heel zacht aan en je voeten stinken absoluut niet zelfs niet in laarzen.
  Ik was er erg tevreden over. Ze hebben daar ook sneaker sokken.

 • @Ingrid: dank je voor je feedback! Uiteraard zijn er nog meer shops die bamboe kleding aanbieden! En ik kan bevestigen dat de sokken (bamboe kleding in het algemeen) erg zacht aanvoelt en de geur van zweet goed weet aan te pakken 🙂

 • Hans Nieuwenhuis zegt:

  Ik heb ze zowel bij vega life als bij het groene loo besteld, maar vind de sokken van Bamboesokken.com toch verreweg de beste. 7 paar voor 25 euro zonder verzendkosten is in vergelijking niet zo veel als je kijkt wat andere shops vragen. Had ze binnen 1 dag op me deurmat liggen in een handig doosje. Ze zitten aangenaam, doordat je geen naadjes hebt en minder last van zweetvoeten hebt. Zelfs mijn dochter heeft er een doosje besteld terwijl ze eigenlijk voor mannen zijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.