Bewegen zonder ligfiets in het najaar

Nu het seizoen omslaat naar koud en guur weer, zakt ook de animo om buiten met de ligfiets op pad te gaan. Om toch in conditie te blijven heb ik besloten een spinningbike in te zetten.

Zodoende kan ik toch na thuiskomst een uurtje inspannen en de conditie trainen. De spinningbike betreft overigens een Kenny-Joyce Vortec 900, met een vliegwiel van 25 kg. Echter, de Polar CS200 fietscomputer krijg ik nog niet aan de praat: de kadans en snelheid worden niet opgepikt.

Wie o wie heeft tips en ervaringen om op een spinningbike een Polar fietscomputer werkend te krijgen? Zodoende wil ik de trainingsessies opslaan in het Polar trainingsprogramma.

Eén gedachte over & ldquo; Bewegen zonder ligfiets in het najaar & rdquo;

  • Momenteel alleen de Polar CS200 op het stuur gemonteerd, zonder de kadans & snelheidssensoren. Ik kan in elk geval zo de hartslag in de gaten houden, en daarop gaan trainen.

    De eerste sessie, om te wennen aan de fiets, heb ik een half uur goed doorstaan. Wel flink bezweet, maar ca. 400 kcal weten te verbranden.
    Ik merk wel op dat ik vrij snel boven de ingestelde hartslagzone geraak (mijn zone op de ligfiets is zo rond de 137-149 bpm (op basis van de formule van Karvonen)).
    Leukste is nog wel om eens gewoon lekker zwaar te trainen door een flinke klim met stevige belasting er bij mee te nemen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.