September 2010 terugblik

Tja, de dagen worden korter, de nachten langer en kouder. Dus de productie van echt duurzame elektriciteit zal nu minder worden, helaas. Positief punt is dat we elke dag weer dichterbij gaan komen bij het nieuwe seizoen. Maar…. met de zonneboiler op basis van de Qsolar ga ik nu kijken wat het gasverbruik doet….

Zonnestroom

Deze maand (van 1 september t.m 30 september) is er 144,91 kWh geproduceerd door de zonnestroompanelen. Omgerekend naar genormeerde waarden is dat 84,74 kWh/kWp.

Gasverbruik

September is nog erg rustig verlopen qua gasverbruik: in totaal is er 2 m³ verbruikt. In tegenstelling tot voorgaande jaren, op basis van de Intergas Kombi Kompakt HR22: schommelde dat ook rond de 2-3 m³, met dien verstande dat ik in 2008 en 2009 gedurende 3 weken op vakantie was (en dus geen gasverbruik had!). Dit jaar ben ik deze maand gewoon thuis geweest in dezelfde periode! Als ik terugkijk op september 2007, dan stond daar reeds 14 m³ tegenover in dezelfde woning! Een minder-verbruik/besparing van 11-12 m³.

Je hoeft al niet met graaddagen te gaan rekenen om te zien dat er aanzienlijk weinig gas verstookt is, en de woning prima en comfortabel door de Q Solar verwarmd is! Ik verwacht meer te gaan ervaren/ontdekken zodra we door de komende maanden zijn gegaan!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.