Hermann Scheer overleden

Plotsklaps is een groot persoon van ons heengegaan: Hermann Scheer is donderdag 14 oktober j.l. op 66 jarige leeftijd overleden in Berlijn.

Hermann is de grondlegger voor de duitse Erneuerbare Energien Gesetz (EEG), die wettelijk beschrijft hoe de invoeding van duurzame energie in het openbaar netwerk geschiedt, inclusief jaarlijks vastgestelde degressie. Mede hierdoor is de zonne-energie in Duitsland een wereldwijd toonbeeld hoe daadwerkelijk innovatief en in ras tempo de samenleving voorzien wordt van duurzame energie.

Een moment van bezinning voor deze voorvechter van het eerste uur, een man met een duurzaam hart op de juiste plek en daadkrachtig in woord en daden. Hermann: rust zacht!

0 gedachten over “Hermann Scheer overleden

  • Hoi Niels

    Ja, slecht nieuws. Maar hij is in het harnas gestorven.

    Overigens schrijf je “zijn” Wet correct als:

    Erneuerbare Energien Gesetz …

  • @PeterP: dank je voor de correctie! Ik heb in elk geval mijn fout hersteld. Helaas is er binnen Nederland nog veel meer mis met het duurzame beleid dan mijn kleine tikfout šŸ˜‰

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.