Mobboa bamboe kleding

Ik werd getipt over de webshop die helaas gaat stoppen en dus een opruiming/uitverkoop houdt. Aangezien het najaar hier guur en koud is, een mooie gelegenheid om enkele longsleeves aan te schaffen, zodat de T-shirts met korte mouwen mooi bij de zomerkleding opgeborgen kunnen worden. Mijn keuze is gevallen op 2 zwarte en 2 blauwe sweaters/longsleeves van Spun Bamboo. Zojuist ontvangen in een stevige verpakking, dus het uitpakken kon beginnen. Zoals je op het label kan zien:  70% bamboe, en 30% bio-katoen/eco-katoen. Erg verantwoord dus! Zoals je ziet: een duidelijke website, betaling verloopt goed met iDeal, en je krijgt ook per mail nog een bevestiging. Netjes!

De longsleeves zitten nog steeds erg luchtig, licht van gewicht en prettig op de huid (ja ja, ik heb er gelijk 1 aangetrokken!). De voordelen van materialen als bamboe en hennep daar is al veel vaker (ook elders) over geschreven, en je ontziet er het nodige mee: katoen vreet zeer veel grondstoffen, meststoffen, bestrijdingsmiddelen en water. Hennep en bamboe echter zijn veel spaarzamer ermee en zijn zeker een gelijkwaardig alternatief voor katoen. Tot op heden kan ik eerlijk zeggen: een beter alternatief!

Wil je nog shoppen surf dan snel naar Mobboa.com, zolang de voorraad strekt!

Eén gedachte over & ldquo; Mobboa bamboe kleding & rdquo;

  • Mobboa heeft ook herbruikbare bamboeluiers tegen 50% korting te koop. Zonder die korting besparen bamboeluiers al zo’n 500 Euro per jaar. Je baby bespaar je er luieruitslag en huidirritatie mee, doordat bamboe antibacterieel en antiallergisch is. Het voelt zacht als zijde op je huid.

    In een artikel van Trotse Moeders stond het volgende over luierafval: “Bovendien is bij TNO is uitgerekend, dat in Nederland ieder kind in de luierleeftijd zo’n 1500 kilo afval veroorzaakt. Dat komt per jaar neer op 135 miljoen kilo luier afval! Stel je eens voor: dat zijn wel tienduizend vrachtwagens vol! En omdat er veel kunststoffen in de luiers zijn verwerkt, duurt het minstens 200 jaar voordat ze zijn vergaan. Daarom gaat het overgrote deel van het luierafval in de verbrandingsoven, met alle nare milieugevolgen van dien (uitstoot van het broeikasgas CO2 en het giftige dioxine). Veel milieudeskundigen zijn hierover nogal verontrust en spreken over ‘de luierberg’.”

    Lees het volledige artikel hier http://www.trotsemoeders.nl/2008/04/23/bamboe-luiers-zacht-absorberend-en-milieuvriendelijk/

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.