100.000km met de hybride

Honda Civic Hybrid (2008-uitvoering)

Intussen staat de tellerstand nipt voor de 100.000km mijlpaal, en over ca. 3 weken krijgt de Honda Civic Hybrid zijn beurt door de merkdealer. In de tussentijd is er veel gebeurd.

Zo is door een storing in het elektrisch circuit de auto gerepatrieerd vanuit Oslo naar Nijmegen. Oorzaak: defect in de boordcomputer die communicatie met de IMA regelt/verzorgt.

Niet veel daarna door oververmoeidheid geheel onvrijwillig een schamp-schade aan de zijkant gehad, die vakkundig hersteld is door het schadeherstelbedrijf in Boxmeer.

Een paar weken terug is de firmware van de boordcomputer bijgewerkt, op verzoek van een schrijven van Honda Europe. Motivatie in de brief was een langere levensduur van de IMA-accu die de hybride auto ondersteuning geeft. Nadeel is wel dat de accu nog maar voor de helft te benutten is, omdat dat het punt is dat de ondersteuning geen support meer geeft bij accelereren. voorheen kon je tot de laatste 2 niveau-indicatoren er op tellen dat de IMA-techniek paraat stond om bij te springen. Daarbij merk ik op dat het brandstofverbruik ook toegenomen is: normaal rij ik op een tank ca. 5,7-5,8 liter op 100 km. Nu kom ik niet eens in de buurt: 6,7-6,8 liter op 100km… En dat was al voor het punt zo, en veranderd nu met de winterbanden er op niet meer.

Een paar puntjes voor de dealer, om bij de beurt stil te staan. In de hoop dat ook de bluetooth verbinding van de carkit weer gerepareerd kan worden (maar die zit in de ‘after-market’  JCV-multimedia center). Wordt vervolgd dus!

0 gedachten over “100.000km met de hybride

  • Zo tussen de regels staat er een bloedlinke opmerking. Doe je voorzichtig! hoewel slapend autorijden uitermate energiebesparend is 🙂 loopt het vaak minder goed af>

  • @Eric: i know… ik werd letterlijk overvallen door de vermoeidheid. Had dat niet verwacht. Dus met mij (en omstanders) liep het goed af, alleen goed de schrik in de benen.
    Sindsdien ben ik ook strikt in de reisafstanden met oog op de opdrachten.
    Gezondheid gaat voor!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.