Greenchoice laat van zich horen

Vandaag post ontvangen: de finale afrekening van teruggeleverde duurzame energie! Ik was toch erg benieuwd en opende gespannen de enveloppe…..

De eerste controle die ik even uitvoerde op de nota waren de meterstanden. Je weet immers maar nooit met netwerkbedrijven die foutieve standen doorgeven. Been there, done that! Maar… chapeau! De meterstanden zoals ik aan Greenchoice heb doorgegeven, waren exact conform mijn boekhouding.

Keurig uitgesplitst in hoog(piek) en laag(dal) tarief, zonder netwerkkosten en met BTW, keurig gesaldeerd richting mijn betaalrekening.

Nu het jaar bijna ten einde is, een mooi moment om even alle bij-en afschrijvingen van Greenchoice te sommeren. Met mijn spreadsheet was dat snel gebeurd: netto energielast voor elektriciteit en gas bedraagt nu nog: € 254,45 per jaar. Of: €21,20 per maand.

Nice! In elk geval gaat het bedrag van teruglevering weer duurzaam geinvesteerd worden 🙂

Greenchoice: dank je wel!

0 gedachten over “Greenchoice laat van zich horen

 • Knap werk, dat is heel erg weinig. Ik vraag me wel eens af waar het ophoudt. Mag ik ervan uitgaan dat je nog voor 622 euro gas verbruikt en 367 euro terug krijgt voor geleverde stroom? Of maak ik dan een denkfout?

 • @Pierre: in totaal heb ik dit jaar (december is ook reeds geincasseerd) voor EUR 622 aan voorschot betaald (gas & elektriciteit)
  In totaal heb ik voor EUR 367,55 aan elektriciteit teruggeleverd via de hoofdmeter, die dus conform de wetgeving juist gesaldeerd wordt en uitgekeerd aan mij.
  Dus eigenlijk is mijn netto ‘energierekening’ 622 -/- 367,55 = 254,45 Euro voor 2010.

  In 2007 betaalde ik voor gas & elektriciteit ca. 1.980 EUR (maandelijks EUR 165), in dezelfde hoekwoning.
  December 2006 is mijn eerste setje panelen (570 Wp) geplaatst. Qua teruglevering kon ik van dat jaar niet meer achterhalen wat ik terug kreeg, maar het zal beduidend minder wezen (minder opbrengsten, dus meer hiervan is verbruikt in het huis zelf en een klein restant wordt ingevoed op het lichtnet).

 • Zojuist keurig de vergoeding van teruggeleverde elektriciteit op mijn betaalrekening ontvangen. En duurzaam in mijn woning gestoken als aflossing van de openstaande hypotheek schuld.
  Alle beetjes helpen 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.