Kollermolen gaat voor zon (1.120 Wp STC)

Zojuist is bij mijn ouders het materiaal afgeleverd voor de installatie van een vlak-dak systeem op basis van Suntech zonnepanelen en de LES2010 (Limburgse Energiesubsidie) waar gemeente Gennep ook dit jaar aan mee heeft gedaan (hopelijk duim ik ervoor dat gemeente Gennep ook in 2011 dit initiatief vanuit de provincie ruimschoots gaat ondersteunen!).

Het bijzondere van deze installatie is dat de Suntech panelen van een enorm formaat (qua afmetingen en vermogen) zijn: de panelen geven onder standaard testcondities 280Watt af (het betreffen Suntech STP 280 panelen). De datasheet is hier te bezichtigen omtrent dit type zonnestroompaneel.

De 4 panelen worden aangesloten op het lichtnet via een SMA Sunnyboy omvormer (en een draaischijfmeter (geijkt) die ik mijn ouders geschonken heb).

Goed voor ca.  952 kWh aan jaarproductie op duurzame wijze, die we op dit huishouden niet meer via fossiele weg (kern/gas/kolen) hoeven te genereren. Hiermee wordt dan op het gehele elektrisch verbruik van deze woning & bewoners direct ruimschoots 33% op duurzame wijze lokaal (de-centraal) geproduceerd. Samen met acties als  een moderne A+ klasse diepvrieskast (ter vervanging van een 20-30 jaar oud model) en andere eenvoudige ingrepen (tijdschakelaars op apparatuur zoals vijverpomp etc.)) zal dit aandeel alleen nog maar toenemen (bij afnemend verbruik). Installatie & inbedrijfstelling van dit systeem zal volgende week plaatsvinden. Zoals het een duurzame burger betaamt betrekken zij reeds hun gas en elektriciteit via GreenChoice.

Het hoeft verder geen betoog, maar deze installatie is bewust buiten de SDE van onze overheid gehouden.

Met dank aan Guus Lambalk (Zonnestroom.eu) en de firma Oskomera Solar Power Solutions uit Deurne.

0 gedachten over “Kollermolen gaat voor zon (1.120 Wp STC)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.