Terugblik november 2010

Een koude maand, ook al wat sneeuw gehad en ‘t gaat er naar uit zien dat er flink wat gestookt is. Aangezien ik wekelijks de meterstanden opneem, en daarnaast maandelijks alleen voor de zonnestroompanelen (al jaren overigens) wordt het lastig vergelijken m.b.t. gasverbruik. Dat komt aan bod op komende vrijdag, als ik de standen dan in mijn spreadsheet verwerkt heb.

Deze maand is in elk geval goed genoeg geweest voor 28,19 kWh duurzame elektriciteit (genormeerd: 16,48 kWh/kWp).

Nu moet ik er even bij vermelden dat na installatie van de Sungrow omvormer, er dinsdag 30 november ongeveer 0,8 kWh geproduceerd is. Uiteraard wel nadat ik de panelen voorzichtig sneeuwvrij gemaakt had. Je wilt toch wel zien of de omvormer zijn werk doet, nietwaar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.