Januari 2011: terugblik

De maand januari is weer voorbij, tijd voor de statistieken van deze maand.

Gasverbruik: ik blijf steken op 169 m³ voor dit jaar. Voorgaande jaren waren (met de toenmalige Intergas HR ketel) 200 m³ (2009) en 258 m³ (2010). Hier moet ik uiteraard nog even de graaddagen mee gaan verrekenen, maar gezien de lange dagen zal ik dat even naar het weekend moeten verplaatsen. Beloofd! Ik zal dan de maand januari vanaf 2007 (als basisjaar) doorrekenen om e.e.a. beter vergelijkbaar te maken. Wat wel zichtbaar zal zijn, is de  ondersteuning van de Qsolar zonneboiler met de verwarming. Door het steile dak straalt de zon alsnog goed op de collectoren, die zodoende mijn woning goed kunnen verwarmen.

Opbrengsten van de zonnestroompanelen waren nu (genormeerd) 19,56 kWh/kWp (totaal dus 33,44 kWh geproduceerd).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.