Graaddagen en de Qsolar

Op verzoek heb ik de tijd genomen om met de gewogen graaddagen (afkomstig van KWA adviesbureau) voor mijn woning het gasverbruik te herberekenen. Hierbij heb ik als basis-jaar 2007 gekozen, voordat uberhaupt CV tuning (waterzijdig inregelen), inregelen mechanische ventilatie en de Qsolar zonneboiler is geplaatst.

Voor de graaddagen heb ik gekozen voor de lokatie Volkel, welke nabijgelegen is.

Bijzonderheden zijn wel september 2008 en september 2009. Ik ben toen beide keren op vakantie geweest, wat dus een lager gasverbruk resulteerd (hooguit een weekje in die maand nog gasverbruikt, maar het verschil is zichtbaar).

Aangezien ik in maart 2006 de sleutel kreeg van mijn nieuwbouwwoning, ga ik er ook even een kanttekening bij plaatsen dat in het eerste jaar, eerste twee jaar de woning relatief veel vocht bevat dat ‘drooggestookt’  moet worden (in combinatie uiteraard met ventileren). En aangezien ik met de Atag Qsolar toch aan het zoeken ben geweest naar een optimaal stook-gedrag, zie ik ook in november en december 2010 een piek naar voren komen (gecombineerd met uiteraard ook nog eens de strenge winter met sneeuw, ijs en stevige vorstperioden).

In januari 2010 is de CV-installatie door CVTuning.nl uit Nijmegen waterzijdig ingeregeld. De mechanische ventilatie is in februari 2010 afgesteld.

Medio maart 2010 is de Intergas ketel defect geraakt voor het verwarmingsgedeelte (CV).

Mijn verwachting is dat ik eind februari de Atag Qsolar weer op hybride kan schakelen, waarbij het gasverbruik tot een stilstand gaat komen (op enig gasverbruik voor het koken).

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.