Solar logger meldt zich per email

Na enkele zonnige dagen en wat experimenteren kwam vanavond een verrassing: de Arduino meldt zich per email met de dag-productie!

Keurig op tijd (22.00u) een mooi rapport van de zonnestroompanelen! Handig als je met vakantie bent en toch e.e.a. in de gaten wenst te houden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helaas ben ik nog niet achter oorzaak van de diverse ‘spikes’  of drop-outs in de grafiek gekomen. Zaken als pull-up/pull-down weerstanden, van simpele 2-aderig snoer naar coax kabel voor het S0-signaal (max 60 cm lengte overigens) en een zwaardere voeding (12 Volt i.p.v. 5 Volt) zijn al onderzocht zonder bevredigend resultaat.

To be continued!

 

0 gedachten over “Solar logger meldt zich per email

 • inmiddels de Arduino gereset, en de feed is weer ‘live’.
  Tevens heb ik de coax kabel verwijderd en voor een normaal 2-aderig snoer geplaatst,
  en deze met een druppel tin op denbetreffende pin gesoldeerd.

 • Niels,

  als je mij de code mailt, zal ik eens kijken of er in de software iets misgaat. Als je kabeltje inderdaad zo kort is kan het bijna niet aan een electrische storing liggen.

  Harold

 • Niels,

  Je spikes laten me niet los. Een verschil dat ik heb kunnen ontdekken met mijn systeem is dat ik ‘slechts’ 1 keer per minuut de data upload en jij elke 10s. Misschien dat jij dat ook eens kan proberen?
  Het zou zomaar kunnen zijn dat tijdens de communicatie met ethernet de interrupts van je sensor niet binnenkomen.

 • @Harold: ik ga je voorstel proberen, de upload frequentie van 10 seconden naar bijvoorbeeld 30 seconden te plaatsen.

  Wordt vervolgd!

 • Update: ook het vertragen van de update-frequentie heeft niet geholpen de spikes in de actuele grafiek te verhelpen. Momenteel heb ik een nieuwe aanpassing doorgevoerd: de email-functionaliteit uitgeschakeld en tevens de tijdzone (UTC is een correctie van +2 uur voor nederlandse tijd nodig) doorgevoerd. Ik ben benieuwd (maar toch erg enthousiast om meer over en met Arduino te doen!

 • Niels,

  Ik denk dat ik het probleem gevonden heb!
  Het is niet even simpel uit te leggen maar het is een combinatie van een denkfout en een raceconditie.
  De oorzaak zit in deze regel:
  if(abs(millis()-pulstijd)>100000)
  Stuur me een mail als je de oplossing wilt.

 • Ha Niels,
  Ik ben ook bezig met een Arduino meterkast project, de code maak ik zelf (met veel copy paste stukjes:-). Welke code gebruik jij?

 • Ik heb als basis de code van MightyMouse benut (user op Tweakers.net). Inmiddels loopt deze nu in een duurtest om stabiliteit te controleren, en het ziet er veelbelovend uit. Daarna wil ik een uitbreiding bouwen zodat data in mijn eigen MySQL database geplaatst wordt.
  Overigens, ik monitor alleen PV. De meterkast vind ik verder niet ‘spannend’.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.